Daca parintii tai au mostenit-o pe bunica atunci trebuie sa-i plateasca si datoriile.
Conform Codului civil, citez:
"ART. 1.114. Efectele acceptării
(1) Acceptarea consolidează transmisiunea moştenirii realizată de plin drept la data decesului.
(2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.
ART. 1.155.Plata pasivului. Excepţiile de la divizarea de drept a pasivului moştenirii
(1) Moştenitorii universali şi cu titlu universal contribuie la plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii proporţional cu cota succesorală ce îi revine fiecăruia.
(2) Înainte de partajul succesoral, creditorii ale căror creanţe provin din conservarea sau din administrarea bunurilor moştenirii ori s-au născut înainte de deschiderea moştenirii pot cere să fie plătiţi din bunurile aflate în indiviziune. De asemenea, ei pot solicita executarea silită asupra acestor bunuri."
Nu asteptati sa fiti executati silit pentru acea datorie, o sa platiti mai mult decat datoria respectiva.
Daca bunica a murit de mai mult de 3 ani, atunci se poate invoca prescrierea datoriei, adica datoria se sterge sub efectul legii. In caz contrar, mostenitorii primesc si bunurile dar si datoriile, in pachet.
Dar proprietatea cui a ramas? cine a mostenit locul in care este folosita apa a preluat si datoria ei.
Apa inca este pe numele raposatei idiotii aia de la apa inca nu a facut nu stiu ce harti pentru ca sa fie pe numele tatei.
dar nu mise pare normal adica is nume de familie diferite chiar daca la inceput erau la fel, ai putea argumenta raspunsul dat
De exemplu eu cand m-am mutat am lasat o factura restanta la internet. Proprietarul a trebuit sa o achite pentru a avea internet pe aceeasi adresa, desi pe total alt nume.
Asa ca a trebuit sa-mi platesc datoriile, altfel ii reveneau lui si nu era corect.
Daca bunica ta a decedat, cine le plateste lor factura la apa pe adresa respectiva? daca nu viitorul proprietar, indiferent cine este el.
Numai asa daca nu aveti posibilitatea sa faceti contract cu alta firma, unde nu figureaza nici o datorie.
Ti s-or fi parind normale multe lucruri anormale, la cum scrii vad, nici nu putem avea pretentii. Conform logicii tale, eu daca vreau sa fac o gramada de bani o pun pe nevasta-mea sa isi faca citamai creditul, apoi divortam in acte, isi schimba numele, isi face mutatie pe alta adresa, si raminem impreuna, cu banii. Misto, nu?
Deci daca nu ramane pe firma respectiva de apa si se muta la alta in care nu figureaza bunica cu nici o datorie cea de la firma anterioara se anuleaza atata timp cat nu esti la ia?
mai primesti inca un report idiotule
Nu crezi ca ar fi corect sa platiti acea datorie? dupa cum am zis, ati mostenit bunurile dar si datoriile bunicii.
Mai bine te uiti cum scrii tu. Nu de alta, dar tu ma jignesti, eu am postat ceva absolut ok. Usor offtopic, trebuie' sa recunosc. Avind in vedere absurditatea intrebarii si lipsa de logica de care dai dovada, parca totusi nu e chiar offtopic. Domnul fie cu tine! Domnul psihiatru...
Pai sa iti zic cateva exemple pentru care nu ar trebui
1. bunica mea avea pamant la bulgari nu prea stiu cum statea treaba dar a loat multe miliarde de pe urma pamanturilor, doar ca ia in loc sa iti ajute neamul a dat efectiv totii bani la fratele vitreg care nu o ajuta de loc adica parintii mei o ajutau cu mancare treaba etc si ia...
2. tatal meu avea un teren mare cumparat pe timpul lu ceaucescu ia si cu o zigodie de prietena s-a dus la notariat a falsificat semnatura si a dat terenu gratuit la o vecina care nu era al iei.
3. mai aveam un teren dat de la stat agricol al nostru care ia inainte sa moara cu doi ani in urma la dat de capul iei la colegusu de term ( erau mai multe partele cu diferiti proprietari)
4. nu puteai sa faci nimic in curte ca nu te lasa tot zicea "dupa moartea mea" chiar si la cel mai nensemnat lucru gen plantarea unor zambile ca mai apoi nopatea sa le zmulga si sa le dea la gunoi.
5. singuru lucru care cica ii de la ia dar nu ii facut nimic de ia si de stra stra bunicu este casa atata tot
Ti-au raspuns userii la intrebare nu mai da atatea detalii
Am inteles, ajungea sa spui probleme de familie
pai in acest caz daca aveti alt furnizor de apa in zona, incheiati cu ei un contract. Desi nu stiu daca aveti, de exemplu daca datoria este la Aquaserv dar puteti avea apa de la Apaserv...
Si datoria aceea cred ca se va prescrie cu timpul, unui om decedat nu mai ai ce sa-i iei.