| BitchInRedDress a întrebat:

Deci ce se mai intampla in lume? Ne parasesc americanii si NATO? Pun rusii ghearele pe noi? Incepem de pe acum sa ne impacam cu soarta si sa ne luam adio? Oricum viata e cruda laughing

22 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca ne paraseste SUA, NATO nici atat.
P.S. Ti se pare ca este de ras?

| BitchInRedDress explică (pentru Ioandelasal):

Sincer da, ai observat ce nebunii se intampla in ultimul timp? E crazy

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

O sa ii pupam in fund pe ruși încă 50 de ani, ce cool

| Mosotti a răspuns:

Nu fac nimic rusii aici, nu au interese aici, nici nu ar putea sa mentina teritoriile UE, ale noastre, etc.
Asta e vrajeala ca sa cumparam arme de la altii, si sa tot alimentam razboiul asta, ca banii aia tot la firmele private de armament ajungeau, adica mor oameni ca sa vanda aia arme, e afacere!

Ma refer cam la orice razboi la general.

Si daca ar vrea sa refaca URSS sa zicem, noi nu eram in URSS, polonia la fel.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Dar omiti ca eram IN SFERA DE INFLUENTA A URSS! Acum cam sintem in sfera de influenta a vestului si rusii nu vor pe linga ei tari unde ai lor sa poata ajunge usor si sa vada ca se poate mult mai bine ca la ei...

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Eram in sfera de influenta URSS dar nu faceam parte din URSS, atunci era altceva ca era comunismul si s-au inteles cu SUA si occidentul, aia sa aiba influenta colo, astia colo, erau intelesi.

Ai lor stiu f bine ca in occident si SUA era odata bine, ca aveau si ei net si tot dupa 90, puteau pleca din tara oriunde si oricand daca tarile destinatie le dadeau viza.
Nu era ca in coreea de nord, sa nu confundam, unde nu ai net, nu ai voie sa iesi din tara, nu ai prog tv straine, etc.

La rusi e cam haosul de la noi si mai multa mafie. Poate mai bine e pe disciplina ca in scoli nu bati profii si sa iti bati joc de ei, in rest niv de trai cam pe acolo, se gasesc de toate, chiar romani fac vloguri de acolo si in magazine, preturi, mai spun si de salarii.

Insa acum vedem toti ca vestul apune, sua la fel. Niv de trai scade in prostie si scadea inca de prin 78 in Germania si de prin 70 in sua (de aia au dezlegat dolaru de aur).

Doar ca dupa 2015 incoa situatia a cam devenit urata si se vede.
SUA tipareste bani in prostie, am familii acolo din 81 si 92 care spun cum e traiul, deci nu din citite.
Capitalismul occidental si american e falimentar.

Si cel rusesc si cel romanesc, scade traiul si la noi si la rusi si fata de cum era. In China merg treburile mai bine, sistemul lor e ceva mai in ordine, avem si acolo romani care confirma, au si negative dar si multe pozitive.

Uite la UE, s-a rupt de gazu rusesc ieftin, industria se duce mai tare fata de cum oricum se ducea. Nu au alte alternative rentabile pentru industrie, oricat s-ar minti ei, nu poti tine o industrie grea pe moristi si panouri solare.
Nu poti tine o industrie rentabila pe gazul scump lichefiat de la americani cu pret de 4 ori mai mare ca in SUA.

Trump vrea sa le puna taxe mari pe exporturile de ce exporta nemtii la americani, vor sa ii rupa pe europeni de China economic. Germania au piata majoritara in SUA.
Deci? Ca trump (americanii) vor sa distruga UE ca si concurent economic din pacate.

Combustibil rentabil nu, produse mai ieftine din china nu, taxe mari la export da, unde crezi tu ca vor ajunge nemtii?! Adica motorul UE.

Deci nu mai e bine cam nicaieri, ce dracu sa mai vada rusii incoa?!

Macar ei au resursele lor, de la chinezi iau tehnologie, s-ar descurca pana la urma, au capete luminate. Daca au ajuns in spatiu si sa faca oresnicuri nedetectabile (au fost invitati astia la test), or fi in stare sa se descurce daca vor, nu au produs cine stie ce ca exportau gaz si ce era, dar acum cand au vazut ca e mai nasolie, se apuca sa produca si ei.

Noi? Nu mai avem nimic, am dat tot din tara, traim din imprumuturi si atat. Ai dat resurse, pamanturi, paduri, materii prime.

Te inseli la multe chestii. Am un coleg rus pe care l-am adus de mai putin de un an in Romania, dupa ce inainte am stat de birocratie inca aproape un an. Ei, ideea e ca omul e super-incintat de calitatea produselor alimentare de la noi din supermarketuri, in special fructe si legume, iar produsele lactate romanesti in general, fara vreun highlight deosebit, sunt extraordinare fata de ce avea in Rusia. Legat de cum se traieste, maica-sa a lucrat in invatamint. Are 150 EUR pensie, cam atit e chiria. Nu are casa de la stat. Daca nu i-ar trimite el bani, ar cam muri de foame. Vrea sa stringa bani ca in un an-doi cit o dura sa o scoata din Rusia. Asa de bine se traieste in Rusia! Romanii care ajung pe acolo si fac vloguri sunt cam ca astia care vin in Iasi, se plimba pe 1 km2 prin centru, si trag concluzia ca e cel mai tare oras din Romania.
P.S. Sua au dezlegat dolarul de aur prin 1912. Remember Titanicu'? happy

Eu stiam ca in 71 au dezlegat americanii dolarul de aur.

Cu Rusia am inteles, dar cand spui despre o tara si arati, sa spui adevarul, ca daca ma intrebi pe mine de Germania, nu o sa-ti zic doar cele frumoase.

Nu ma refer la cum arata orasul, ca alea arata bine si la rusi cele mai serioase, dar ma refer la viata, nivel de trai, salarii vs preturi, etc.

Ca okey arati preturi, bun, si salarii pe categorii de meserii?! Alea nu le mai zice.

Bine, spunea ala la rusi cum ca...nu te ajungi prea bine cu banii asa cu job mediu dar nu a detaliat mai precis.
Ca asa nici la noi nu te prea ajungi daca esti agent comercial de ex.

Ce dracu sa faci cu 150 Euro pensie la preturi de UE si in Rusia?! Doamne fereste. De ce trebuie sa stranga bani sa o ia din Rusia? Costa sa-si rezolve treburile acolo inainte sa plece, sau?
Sau sa aiba bani sa o intretina aici? Bine, ca o sa-i vina si aia 150 de acolo aici.

Pai transportul si actele costa...

Da, ai dreptate, dar credeam ca deja are bani de un transport si acte, insa daca nu are, aia e, sa stranga ceva.

| minrest a răspuns:

Americanii se misca in toate directiile odata ca o gaina cu capul taiat. Totusi nu sunt motive de ingrijorare. Democratia si dezvoltarea economica durabila s-au nascut in Europa, si deocamdata aici au ramas. Europa unita este capabila sa tina piept unei intregi lumi condusa de dictatori inepti, daca este nevoie, pentru totdeauna, daca este nevoie, singura.

| NLS a răspuns:

Americanii ne cam parasesc, NATO nici pe departe.
Moldova a scapat, Georgia se lupta sa scape, Germania e ca si scapata (momentan), Franta - asa si asa, Italia si Spania, nu chiar, dar ei sunt oricum departe, ce-o fi in Ungaria nu ma foarte intereseaza (glumesc, ce se intampla la unguri e de urmarit)...
asa ca totul depinde de cat de inteligenti suntem, si cat de usor credem in basme cu suveranitate.

| gabicoo a răspuns (pentru NLS):

În Republica Moldova sunt alegeri parlamentare în septembrie și nu se știe ce va ieși. Cu o Rusie victorioasă în război ne trezim cu prorușii înapoi la conducerea guvernului de la Chișinău. Aici este de urmărit nu în Ungaria.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru gabicoo):

Da si nu. Ideea e ca dpv militar, Moldova e egala cu o echipa de fotbal dotata cu bite. Ungurii sunt cam pe unde sintem si noi, un pic inferiori. In alta ordine de idei, daca adaugam si rusii in ecuatie... iese un pic dubios in ambele cazuri.

| J0B0MAT a răspuns:

Doi foști kgb-iști au mărturisit că Trump e un agent al Rusiei racolat din anii 80, iar deși pare destul de incredibil, în zilele astea ar fi singura explicație pentru apropierea SUA de Rusia. Astăzi SUA a votat alături de Rusia împotriva rezoluției de pace la ONU, ceea a ce nu cred că s-a mai întâmplat vreodată, Trump îl face dictator pe Zelensky, nu pe Putin care e la conducere de vreo 20 de ani și vrea să îl lase pe Putin să ia tot ce vrea din Ucraina.Bineînțeles că va retrage și trupele din Europa, pentru că asta vrea Rusia de mulți ani.
Dar NATO nu înseamnă numai Sua, la noi și în toate țările NATO sunt trupe din mai multe țări, nu doar din Sua. E important să rămânem alături de Europa, pentru că acum am văzut cine ne sunt cu adevărat prietenii, iar SUA nu e cineva pe care te poți baza mereu.
Nu trebuie uitat faptul că SUA și Rusia au luptat împreună în al doilea război mondial, SUA ne-a și bombardat și este până la ora actuală singura țară care a folosit arma nucleară. SUA nu a fost niciodată binele suprem și nici nu va fi vreodată.

Răspuns utilizator avertizat
| LisaJulie a răspuns:

Cred ca isi va lua putinica teritoriile pe care le vrea, mai mult nu cred ca se intampla dar vom ramane mereu cu ei aproape de noi

| LisaJulie a răspuns (pentru LisaJulie):

Odata Putin vorbea cu un copil si ii spunea,, granitele Rusiei nu se termina niciodata. De speriat!

| jhonny999 a răspuns:

Nu ma ingrjoreaza rusi deloc, ce ar putea sa ia de la noi, ca in afara de datorii nu mai avem nimic.
Foarte mult ma ingrijoreaza ai nostri, ca daca mai merg in acceiasi directie, in 15-20 de ani va fi ca dupa razboi.

| Cresta a răspuns (pentru jhonny999):

Un batran imi spunea ca nici dupa razboi nu a fost atata saracie cat este acum.

| Cresta a răspuns:

Daaa, SUA a fondat NATO, s-a folosit de toti ca sa-si consolideze armata si sa se doteze cu cel mai puternic armament. Acum ne dau cu piciorul si vor sa se retraga. O vor face sau ne vor forta sa le dam tot mai multi bani.