Eu unul o gasesc foarte convenabil. Iti ofera o libertate enorma de miscare-nu stai in statii si astepti autobuze, daca iti paleste mintea vreo idee sa pleci un WeekEnd in afara orasului nu iti ramane nimic decat sa pleci.
Intretinerea e greu de spus pentru ca depinde de foarte multi factori:distanta pe care o parcurgi, felul tau de a conduce. Ca idee:asigurarea e in jur de 400ron/an, impozitul in jur de 100, iar uleiul si filtrele (sa le schimbi de 2 ori pe an asa cum e recomandat) in jur de inca 200ron (inveti sa le schimbi tu acasa). In rest, benzina in functie de distanta (la 50000km schimbi distributia-in jur de 300ron cred+200 manopera-e mai dificil sa o faci tu acasa). Locul de parcare nu am idee cat e ca eu nu platesc (mai nou nici masina nu mai am). Accidente sunt peste tot, nu doar la noi. E de vina in parte si infrastructura dar si cultura rutiera.
Ca idee un fapt concret:un logan MCV 1. 6MPI intretinerea (+impozite si asigurari+benzina pentru 1500km/luna-traduci ca vorbesc de peste 50km/zi) aproximativ 9.700 ron-9800. (din care aproximativ 8500 benzina).