anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci m-am angajat la o fabrica si am stat doar 6 zile dupa care nu m-am mai dus pur si simplu si m-au pus absent nemotivat. Faza e ca mi-a vent in posta o convocare prin care scrie sa ma prezint la fabrica in data de 29.08. 2019 in vederea cercetarii disciplinare. Daca nu ma duc este vreo problema? O sa am probleme sau nu trebuie sa imi fac griji?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De regula nu se intampla prea multe, depinde si de slujba pe care ai avut-o.
In primul rand iti vor desface disciplinar contractul individual de munca, indiferent ca mergi sau nu la cercetarea disciplinara si aceasta iti poate dauna la un viitor loc de munca, nici un patron nu vrea salariati indisciplinati.
Daca ai avut ceva material sau scule in primire si nu ai facut predarea se poate sa-ti impute valoarea acestora, ca fiind pierdute/furate sau deteriorate.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nu se intampla nimic doar vei fi concediat si nu trebuie sa platesti bani pentru ca ai chiulit de la munca. E o fisa care o mai cer unii sa vada la vechiul loc de munca daca ai avut probleme dar nu toti o cer. Sau poti mintii ca ai venit din strainatate si o iei de la 0 in caz ca tio cere. Maine ajungi fara mama si tata asa ca tinete bine de munca

| ywar a răspuns:

O sa te concedieze. daca nu te duci. Depinde foarte mult de ceea ce e scris in Regulamentul Intern. Daca nu te vei duce, sanse sa-ti desfaca contractul de munca disciplinar este foarte mare.
Nu inteleg de ce faceti astea? Sunteti neseriosi si neasumati. Asta e motivul pentru care am rupt mii de cv-uri.

| christine99 a răspuns:

Nu mai fa asa ca s-ar putea sa te tina minte si iti faci necazuri, patronii de fabrici se cunosc intre ei si daca iti pune o "vorba misto" nu te mai angajeaza nici naiba, trebuia sa discuti cu ei, nu sa pleci ca in codru.

| RainbowD a răspuns:

Salut! Citeste contractul de munca, probabil sa fi sanctionat, taieri salariale, etc. Cel mai bine era sa iti dai demisia si nu se ajungea pana aici.

| Ralena a răspuns:

Codul muncii spunea ca daca pleci fara preaviz, trebuie sa platesti angajatorului despaguburi egale cu slariul afarent unei perioade de preaviz. Tu ai cauzat o paguba. Cine ar trebui sa plateasca acea paguba? Voi nu aveti idee ce costuri presupune pentru un angajator un angajat nou: prospectare, recrutare, instruire, productie blocata etc. In plus, nu te poate da afara fara acea convocare, tot codul uncii prevede asta. De ce credeti ca la interviu va intreaba de ce ati plecat de la ultimul angajator? Eu nici nu chem la interviu (chemam, ca m-am retras) pe cai al caror cv dovedea neseriozitate, cu treaba asta poti sa fii afectat si tu pe viitor, nudoar firma.