| Nupopo a întrebat:

Deci sa comis o fapta si am fost cercetat penal acum cateva luni mi-a venit instiintare sa merg sa ridic dosarul in dosar scria ca nu au fost dovezi impotriva mea bun dar astazi mi-a venit din nou instiintare. Ce inseamna asta

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stiu din ce tara esti dar in Romania nu exista "ridicarea dosarului".
In Romania te putea chema pentru aducerea la cunostinta de stadiul dosarului si, eventual, ca dosarul a fost clasat, daca nu exista dovezi sau s-a renuntat la urmarirea penala.
Daca este asa cum banuiesc pot fi 2 situatii pentru care ai primit citatie:
1.Pentru confirmarea renuntarii la urmarirea penala sau a clasarii, ceea ce este bine pentru tine.
2.Pentru a te anunta ca s-a redeschis urmarirea penala, deoarece s-au descoperit dovezi noi, asta nu este bine pentru tine.
In orice caz citeste actul primit si comunica-ne ce scrie, nu este nevoie sa dai datele personale.

| Nupopo explică (pentru Ioandelasal):

In conformitate cu art.260 din legea 135/2010 privind codul de procedura penala, va instiintam ca la data de 10/4/23 ora 1 am procedat la afisarea prezentei, nefiind indeplinite consitiile de inmanare a plicul cu acte de procedura aferente dosarului cu nr... de la parchetul de pe langa judecatoria "oras"
Va comunicam ca sunteti in drept sa va prezentati dupa 3 zile de la afisarea prezentei, dar nu mai mult de 10 zile, la compartimentul grefa de la parchetul de pe langa judecatoria "oras"
De asemenea mentionam ca, in cazul in care, fara motive temeinice, nu va prezentati pentru comunicarea actelor, actele de procedura se vor considera comunicate

| Ioandelasal a răspuns (pentru Nupopo):

Du-te saptamana viitoare, incepand cu marti, sa ridici actele si vei afla despre ce este vorba, n-am de unde sti exact despre ce acte este vorba.

| Nupopo explică (pentru Ioandelasal):

Pai da idee e ca am mai primit trebuie asta odata acum cateva luni dupa ce am fost cercetat penal am fost acolo si mi-a dat un dosar in acel dosar imi spunea detalii si la sfarsit ca nu sunt dovezi impotriva mea, acum nu inteleg de ce mi-a venit din nou aceeasi instiintare cu aceelasi numar de dosar

| Ioandelasal a răspuns (pentru Nupopo):

Daca tu nu stii, eu cu atat mai putin pot sti.
Am facut 2 ipoteze posibile, tu vei afla sigur dupa ce te duci sa primesti actele.

| darrio2007 a răspuns:

Scrie pe instiintare. De unde sa stim noi?
Poate este o citatie ca sa te prezinti la tribunal.

| Violleta2022 a răspuns:

Pai citeste ce scrie pe instiintare, ca noi nu avem cum sa ti-o citim in locul tau.