Este un concurs de infractiuni, cea mai grava find uciderea din culpa (art. 178 Cod penal) alin. 2, unde pedeapsa este de la 2 la 7 ani de inchisoare. Daca a baut si a avut alcoolemia de peste 0, 80%, va fi incadrat la alin. 3, pedeapsa fiind de la 5 la 15 ani. Fata de aceasta se poate astepta, dupa parerea mea, la cel putin 3 ani de inchisoare, in primul caz si 6 ani in al doilea. Ii merita pe deplin, a fost un inconstient(ca sa folosesc un eufemism).
Puscaria, si poate fi si un exemplu si pentru ceilalti fitosi care se cred zmei, incalcand normele de circulatie pe drumurile publice. Mai bine murea el nu bietul copil care la 13 ani ia curmat viata un imbecil.
I se va deschide dosar penal pentru omor din culpa. Parintii copilului de 13 ani pot cere daune materiale in instanta.
In primul rand va fi certat penal pentru ucidere din culpa art. 178 c.pen., si forma simpla se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, la scuter nu avea nic un act aspura lui sau nu are nici un act deloc, nu este inmatriculat?
Probabil va fi condamnat pentru ucidere din culpa, iar in legatura cu celalalte fapte depinde de ce se dovedeste. (asta daca a fost vina lui in accident). Din cum ai prezentat tu asa reiese.
Poate face cu usurinta inchisoare pentru omor din neglijenta (nu avea casca de protectie, avea si un minor cu el, nu avea nici acte/permis, sunt convins ca mai mergea si cu viteza;-cel mai important a curmat o viata)Imi pare rau sa-ti spun dar si-o merita.
Daca parintii copilului de 13 ani depun plangere atunci e si mai rau pentru el, poate lua cu usurinta ani buni.
Asta se intampla cand pustii teribilisti "calaresc" motoare fara a avea habar cum sa le conduca.
3-5 ani, poate si mai mult dar acum depinde si de martori si de mai multe chestii.+ pagubele morale pentru parintii decedatului,+ dezpagubirea celuilalt sofer implicat in accident.
Il asteapta o condamnare penala.
Pacat de baiatul de 13 ani, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
A fost baut, il asteapta intre 5 si 15 ani de inchisoare.
N-a fost arestat pana acum? Pana maine cel tarziu, vine politia la el, daca n-are nevoie de spitalizare, eu il sfatuiesc sa ii ceara doctorului cat mai multe zile de spitalizare, macar sa se loveasca cu capul de pereti, ca la puscarie e viata grea si primii veniti sunt primii serviti la dusuri. Daca nimereste pe la Jilava sa-i faci cadouri niste dopuri sa-si astupe gaurile, dar cand ii da drumul sa stai la distanta de el, spune-mi cu cine umbli, ca sa-ti spun cine esti, asa spune o vorba prin popor.
Dar exista si exceptii, de mult timp legea e calcata in picioare. Zilele trecute vorbeam cu o colega un caz asemanator cu acesta, dar acolo tanarul care a ucis o fata de 17 ani, a scapat de puscarie si cel pedepsit a fost conducatorul masinii neavand nicio vina doar lipsa banilor l-au impiedicat sa se apere. E posibila aceasta situatie, dar fara 100 000 Euro nu te baga in seama un avocat(si suma e pentru inceput, pe parcurs creste foarte mult, iar avocatul daca nu-si primeste banii te poate infunda 15 ani)
Pai bause cam 4 bidoane de bere si navea niciun act la scuter (e prieten apropiat) veneam cu el de undeva cand s-a intamplat deci era beat mort in concluzie cati ani ii da? (s-a intamplat zilele trecuce nici nu-mi vine sa cred)si in cat timp il baga