Da, exista, conform art.18 din Legea nr.1/2011, citez:
"ART.18.(1) Planurile-cadru ale învãţãmântului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplinã şcolarã, parte a trunchiului comun. Elevilor aparţinând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numãrul lor, li se asigurã dreptul constituţional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.
(2) La solicitarea scrisã a elevului major, respectiv a pãrinţilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sã nu frecventeze orele de religie. În acest caz, situaţia şcolarã se încheie fãrã disciplina Religie. În mod similar se procedeazã şi pentru elevul cãruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la aceastã disciplinã."
Nu este obligatorie. Faci o cerere, daca esti major, sau fac parintii daca esti minor si nu mai faci religia. Numai ca iti spun din proprie experienta ca se vor uita stramb la tine cand duci cererea si se vor da peste cap sa te convinga ca e foooaarte importanta si ca e mare pacat sa sari peste.
Am auzit ca religia nu va mai fi obligatorie. Daca nu mai vrei sa faci religie te vor lasa dar vei face mai multe ore de sport.
Nu stiu sigur,dar cred ca se poate face o cerere la directiune, valabila doar pentru elevii de alte religii, sau parte din diferite secte. Am avut o colega, al carei tata era musulman, si nu o lasa sa vina la orele de religie.Depinde de la caz la caz. Sper ca te-am ajutat.
victor987 întreabă: