Nu cred ca ai vreo sansa de castig in plangerea contraventionala. Amenda prevazuta la scandal este de la 200 lei la 1.000 lei, asa ca ce ti-a dat este sub media amenzii si cred ca este proportionala cu fapta, mai ales ca ai provocat si distrugere.
Spui ca nici macar nu ai martorii care sa-ti sustina plangerea, crezi ca judecatorul o sa te creada pe cuvant ca esti mielusel?
Si este ordonanta simpla (OG) actul normativ privind regimul juridic al contraventiilor si nu ordonanta de urgenta (OUG).
Faptele de care sunt acuzat au fost savarsite de o alta persoana cunoscuta vanzatoarei barului, aceasta indicandu-ma cu rea intentie pe mine la sosirea agentului de politie.
Daca este asa atunci esti nevinovat. Problema este sa poti dovedi aceasta si, cum ai spus la inceput, nu ai martori. Chiar nimeni din cei prezenti n-ar depune marturie pentru tine?
Martor cred ca este chiar vanzatoarea barului. nu stiu sigur, deoarece ma alflam in alta localitate si de aceea nu cunosc persoane
oricum inaintez plangerea pe 11.11. 2013 la judecatorie.
Vezi sa nu depasesti termenul de 15 zile de la data procesului verbal de contraventie.
Bună!
Dacă spui că te aflai în altă localitate la data/ora indicată în Procesul verbal, atunci poţi DOVEDII acest lucru cu eventuale acte/înscrisuri :
* cazare la hotel/motel ( eventual şi mărturia recepţionerei )
* bilete de transport dus + întors ( dacă e cazul şi dacă n-ai fost cu autoturismul propriu )
* eventuali martori care te-au văzut ( cu care ai avut tangenţă/ai vorbit ) în data şi la orele respective, în acea localitate...
Fără nici o dovadă, e cam greu de crezut că vei câştiga!
Toate cele bune.