| Tavy20 a întrebat:

Detin categoria A1 si am o motocicleta de 150cc, dacă ma va opri politia ce îmi va face?

4 răspunsuri:
| CesăfacAnonim a răspuns:

Salut, îți va face dosar penal pentru conducere fără permis, cu categoria A1 poți conduce maxim 125cc, așa că eu te sfătuiesc să îți cumperi o motocicleta de 125cc nu merita să ai dosar pentru conducere fără permis, asfalt uscat și drumuri bune.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fapta de a conduce acea motocicleta cu permis de categoria A1, desi este necesara categoria A2, constituie infractiune, conform art.335, alin. (2) din Codul penal, citez:
"ART.335.Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
Vei avea dosar penal si, indiferent de pedeapsa primita, permisul de conducere iti va fi anulat.

| darrio2007 a răspuns:

Dosar penal. Vinde-o pe asta si ia-ti una de 125cc.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dosar penal pentru ca nu conduci cu permis potrivit categoriei