Si Romania este republica, o republica semiprezidentiala. Diferentele dintre cele 3 tipuri de republica existente - prezidentiala, semiprezidentiala si parlamentara sunt doar din punctul de vedere al institutiei prezidentiale, cu atributii si drepturi mai mari pentru presedinte la cea prezidentiala si mai mici la cea parlamentara. De asemenea difera modul de alegere a presedintelui, la primele doua forme acesta este ales de electorat, la ultima de parlament.
Statul nostru este, de jure, o republica, la fel ca majoritatea statelor lumii.De facto insa...stam cam prost,ne aflam,daca ma intrebi pe mine, in mijlocul unei monarhii absolutiste in care se tot succeda doi boiernasi hulpavi pe tron, omorandu-se intre ei, dar unde prevaleaza totusi boiernasul ăl cu vederea mai slaba, in momentul de fata.Sau o republica bananiera, pe care n-as incadra-o la forme clasice de guvernare, ci la utopii.Era o diferenta, atat de jure, cat si de facto, daca am fi fost monarhie constitutionala.
Dati un like aici va rog frumos
http://www.facebook.com/HuaweiMoldova/posts/507483999271720
Republica are întotdeauna preşedinte. Regatele au rege. Şi tot aşa. Înainte de a spune ceva asigură-te că ştii despre ce este vorba. Statul reprezintă un teritoriu şi populaţia de acolo, restul sunt forme de organizare statală. Mai treci pe la şcoală, uneori merită.
Am spus ca nu stiu, si pana la urma stii tu ca nu ma duc la scoala? ce sa spun
După cum gândeşti singurul loc unde te duci e la păşune, cu vaca.
Multumesc asemenea. P.S. nu am vaca poate ai tu daca tot ai adus vorba.
Râzi ca Gigi Becali în Parlament.
Pai m-ai auzit cum rad de tot vorbesti. Stai in banca ta si mucles.
Alexandra_Maria_1997_FpE2 întreabă:
Brasileiro întreabă: