| GabiAlex2006 a întrebat:

Din pacate eu si mama mea va trebui sa mergem la consiliul profesoral pentru ca am multe absente si note mici.

Parintii mei sunt despartiti si vreau sa stiu daca celalalt parinte, adica tatal meu, poate lua custodia mea sau sa ma trimita la el. Am 14 ani si nu vreau sa ma duc la celalalt parinte.

Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Custodia se poate schimba prin acordul parintilor sau in urma unui proces si numai daca parintele care nu o are cere sai fie incredintat lui minorul.
Si minorul de 14 ani este ascultat si se tine cont si de parerea lui.

| GabiAlex2006 explică (pentru Ioandelasal):

Deci in situatia mea, adica, ca va trebui sa merg la consiliu din cauza absentelor si notelor se poate lua in considerare si schimbarea parintelui? Adica sa ma duca la celalalt parinte. Si tin sa mentionez ca parintii mei au custodie jumate jumate. Nu are un parinte custodia totala. Si daca eu vreau sa raman cu mama voi ramane cu mama si nu ma vor trimite la tata?

| Ioandelasal a răspuns (pentru GabiAlex2006):

Scoala nu are nici o treaba cu schimbarea domiciliului minorului. Daca tatal ar cere schimbarea domiciliului ar trebui sa intenteze un proces, in cadrul caruia vei fi si tu ascultat si se va tine seama de ce vrei.

2 răspunsuri: