Tu poti sa le ceri dar o sa-ti rada in nas, masinile de politie nu sunt taximetre.
Nu este ilegal sa ceri, ilegal este sa te duca.
Cred că faci o confuzie între poliție și serviciile de taximetrie.
De ce te-ar duce niște polițiști cu autospeciala acasă?
Nu fac confuzie intre politie si taximetrie. Eu stau intr-o comuna departe de oras si uneori daca "pierd" autobuzul mai trebuie sa astept 2-3 ore pana trece alt autobuz din nou... Si ma gandeam ca daca vad niste politisti prin oras "care n-au ce face" sa le explic situatia de mai sus si sa-i rog frumos daca pot face o fapta buna si sa ma duca acasa.
Dar acum am inteles, din punct de vedere juridic nu este legal acest lucru.
"Nu fac confuzie intre politie si taximetrie"
Din moment ce pui întrebarea asta, am dubii. După cum ți-am explicat, polițiștii nu oferă servicii de taximetrie. Nu numai că nu este datoria lor, dar este și ilegal să folosească resursele instituției (timp, echipament, combustibil) pentru a duce acasă oameni care "au pierdut autobuzul".
Singurul loc unde te pot duce polițiștii este la secție, dacă comiți infracțiuni.
"Ma gandeam ca daca vad niste politisti prin oras "care n-au ce face" sa le explic situatia"
Cine ești tu să decizi că polițiștii ăia "n-au ce face"? Cunoști tot programul și toate misiunile tuturor polițiștilor? Faptul că niște polițiști staționează undeva nu înseamnă că "n-au ce face".
Dacă prin absurd te-ar duce acasă și în timpul ăla s-ar comite o infracțiune în locul pe care trebuiau să-l supravegheze, răspunzi tu pentru asta?
Da se are că tu chiar confunzi mașină de poliție cu taxiul
Fjordneddey întreabă:
FreddieM întreabă: