anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Din tot ceea ce am citit și m-am informat, Polonia și Estonia sunt cele mai dezvoltate economic și social state din Europa de Est, Estonia datorită ieșirii la Marea Baltică și a infrastructurii digitale bine dezvoltate, iar Polonia datorită absorbției rapide a fondurilor europene și a calității veții ridicate din zonele urbane, deși nu au bogăția de resurse naturale pe care o avem noi. Voi ce credeți și care ar fi secretul din spatele sucesului celor două țări, ce putem învăța de la ele?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Polonezii si estonienii au stiu ce vor dupa caderea comunismului. Au votat oameni care au stiut sa faca reforme economice nu alti comunisti cum am facut noi. Ce avem de invatat? Pai mentalitatea ar fi primul lucru.

2 răspunsuri:
| blackann a răspuns:

N-avem sanse, bro

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca raspunsul este simplu.corupția de la ei, desi este prezenta, nu este la un nivel atat de ridicat ca la noi. Deși politicienii sunt principalii vinovați, si noi pulimea suntem de vina. Este de ajuns sa deschizi tv-ul ca sa vezi cati parlamentari sunt bagați la inchisoare si scapa dupa 1, 2 ani. Pai imagineazati, cum o fi sa dai un tun de cateva milioane si sa platesti cu doar 2 ani de parnaie. Culmea, dupa ce iesi sa apari iar in politica si social media ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, vezi cazul dragnea sau piedeone. Crestere economica la noi este una falsa, asemanatoare cu cea a rusiei. La noi doar cateva orase produc si ofera locuri de munca ( Bucuresti, cluj, oradea, Timisoara) in rest este jale. Daca te duci spre moldova o sa te apuce plansul de ce o sa vezi, case din chirpici si oameni care traiesc din ajutor social. Acelasi lucru se intampla si in partea cea mai de sud, aproape de dunare, practic toata zona aceea este dependenta de Braila care daca nu ma insel este pe locul 1 la nr de infractiuni cu natura violenta. Daca te duci in nord, aproape de granita cu ucraina, o sa ai impresia ca te-ai intors cu 30 de ani in urma. Ma doare sufletul sa o spun dar ne cam meritam soarta. Hoții dau legi pentru hoți si noi nu facem absolut nimic, preferam sa ne uitam pe insta la buci si țate.