| alexeanca a întrebat:

Dintre politicienii romani, exista unul demn de respectul si admiratia voastra? Daca da, imi puteti spune cine este? Multumesc pentru raspunsuri.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din nefericire, in momentul de fata, nu stiu niciunul. Sper sa fie si sa nu-l cunosc eu dar sunt tare sceptic. Numai bine!

22 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nicolae Titulescu, dar, spre norocul lui, a murit demult.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@konigeriket: Victor Ponta ESTE presedinte de partid.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Corneliu Vadim Tudor.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

@alexeanca: Întrebarea ta nu conţinea şi menţiunea de motivaţie.
În fine, Corneliu Vadim Tudor este unul dintre puţinii politicieni care spun ceea ce gândesc fără să se cenzureze de dragul voturilor sau de dragul corectitudinii politice(trepanarea generală care e literă de lege în U. E.).
Nu înseamnă neapărat că sunt tot timpul de acord cu el (de pildă el e creştin şi eu nu - el e convins că poporul român e un popor prin definiţie ortodox, iar eu sunt adept al dacicităţii poporului şi a necreştinităţii sale, etc, etc - mai sunt şi alte aspecte unde nu sunt de acord cu el).
Dar, chiar dacă nu sunt de acord cu el, îl apreciez şi îl admir pentru faptul că spune ceea ce gândeşte şi nu se ascunde după degetul cel mic, aşa cum fac cei mai mulţi dintre politicienii noştri.
Ar mai fi doi politicieni pe care-i apreciez: Cristian Preda (actualmente europarlamentar PD-L) şi Victor Ponta (PSD), pe ambii îi apreciez pentru dăruirea de care dau dovadă (însă încă nu sunt convins de aceştia întrucât niciunul din ei nu este preşedinte de partid - poziţie în care, o dată ajunşi, mulţi politicieni se mai răzgândesc).
Salut.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

@ardnaxur1961: Aşa este, greşeala mea. Numai că, este încă de puţin timp. Şi-n plus, PSD e un partid uriaş, e greu de reformat. Încă nu l-am văzut efectiv la lucru ca preşedinte întrucât Mircea Geoană, este al doilea om în stat deci... chiar crezi că Geoană se supune dorinţelor lui Ponta?happy

| Hombre a răspuns:

@Kongeriket Vadim zici? Fratioare crezi in individul acesta? Mai tati pai pupincuristul asta nu mai prididea pupand-o in fund pe analfabeta aia de Elena Ceausescu sa-i intre in gratii pentru o pozitie buna in perioada aceea, daca era un om serios isi vedea de treaba lui asa cum a facut-o multi confrati de-ai lui din breazla iar dupa revolutie acest destrabalat paranoic a injurat pe toata lumea, cica tribunul poporului. Ba dar usor sunteti driblati de indivizi care in discursurile lor nu gasesti altceva decat populism. Apoi ce credincios este zmucitul acesta care pomeneste mereu numele lui Isus si vrea sa faca dreptate cu spanzuratori publice. Pai ori e drac ori sfant. @alexeanca, politicieni demni de respect azi nu, toti bajbaie in rezolvarea treburilor statului, dar foarte multi sunt "priceputi" in rezolvarea intereselor personale.Situatia prin care trecem cere masuri intr-adevar nepopulare si trebuie sa fim realisti insa nu are scuze pe nimeni pentru aceasta situatie pentru ca tot aceasta clasa politica prin dezinteresul lor in abordarea cu seriozitate, lipsa totala de viziune a zilei de maine, in rezolvarea problemelor a adus Romania aici, in lupta lor dementa, unii de a fi la putere, alti de a-si rotunjii averile.

April
| April a răspuns:

Cu riscul de a primi multe calificative de "stupid", imi exprim respectul si compasiunea pentru Emil Boc; respectul pentru perseverenta sa de a incerca impuna niste legi nepopulare intr-o tara dominata de aotputernicia unei caste de imbogatiti onerosi peste noapte, pentru capacitatea de a rezista stoic, la toate presiunle venite atat de la dusmani cat si de la prieteni, pentru tristetea de fiecare zi si prentru bucuriile atat de rare odata ce nimeni nu se sfieste sa arunce toate pietrele, fie ele injurii gazetaresti, fie ele blesteme de tzata opulenta doritoare de venituri nemuncite.Omul Boc, de o moralitate indubitabila, fragil in aparenta da dovada zi de zi, de un caracter mai puternic decat matahalosul tribun care mesteca bale vorbind despre "evrei"ridicandu-le, mai apoi, statui in semn de "mea culpa". Poate ca nu e premierul nostru o personalitate politica de anvergura, insa in aceste zile de apriga criza, cand toata Europa si nu numai, pare a fremata de revolte, el imi pare o mica stanca de care se izbesc toate valurile.Am respect pentru hotararea lui de ardelean domol dar si multa compasiune pentru tristetea fiecareaia dintre zilele sale."Nu stiu altii cum sunt"dar eu privesc cu adanca intelegere situatia lui:daca mie mi-e greu, uneori, cu micile probleme ale unei familii, imi pot usor imagina cat de mare povara poate fi sa conduci treburile unei tari in timp de criza...Acum puteti ridica piatra; sunt dispusa sa o primesc pentru el.

| Dmonik a răspuns:

Da, il admir pe Nicolae Iorga.

| alexeanca explică:

@lavylavy pentru mine niciunul.

| alexeanca explică:

@kongeriket imi spui si de ce Corneliu Vadim Tudor este demn de respectul si admiratia ta? Multumesc

| alexeanca explică:

@April eu am mai spus ca imi esti draga.Raspunsurile tale imi aduc adesea caldura si lumina in suflet, dar preferintele noastre politice din pacate nu sunt aceleasi." Omul Boc"nu are personalitate, toata lumea vede asta, pana si o adolescenta oarecum precoce ca mine isi da seama de felul imbecil al lui Emil Boc de a conduce tara.Simt uneori mila pentru el in momentele in care se face de ras in public stalcind cu multa usurinta engleza"aviara gripa"; cazand de la inaltime(vezi incidentul de la o emisiune); ridicandu-se pe varfuri sa para mai inalt; aducandui-se podiumuri speciale pentru a putea sa ia cuvantul pentru ca nu se vedea de dupa tribuna! Mi-e mila si groaza in acelasi timp cum face praf tot ceea ce se numeste economie.
In mediul privat lucrurile merg foarte prost, bugetarilor le e de asemenea greu iar tu imi spui ca iti exprimi respectul pentru Boc.Probabil esti strans legata de familia PDL si iti inteleg atunci gestul, altfel nu am cum sa inteleg admiratia ta pentru cel mai stupid premier din toate timpurile.
Chiar daca raspunsul tau ii va dezamagi pe multi ii rog sa nu iti voteze cu stupid raspunsul, asa ca nu te teme:nu vei incasa nimic in numele respectului si admiratiei ce le nutresti pentru boc(cu b mic intentionat). Cel putin nu de la mine!

| NickiMinaj a răspuns:

Isuse rolling on the floor Inca o data ne meritam soarta. Corneliu VADIM Tudor?

| pwp a răspuns:

Obama rolling on the floor))
de la noi nimeni...

| Alexu_6086 a răspuns:

Ion Ratiu - din personajele de pe scena politica post decembrista... Poate daca ar fi iesit el presedinte dupa revolutie lucrurile ar fi stat altfel, dar cu iliescu in primul mandat tara a ajuns cum a ajuns. El a dat tonul tipului de politica care avea sa fie purtata in tara asta in urmatorii ani, iar cei care au ajuns la putere acum ii urmeaza pasii.

| UNfriendLY a răspuns:

Vadim Tudor.

| morena a răspuns:

Nu, nu exista! Si chiar cand credem ca l-am gasit pe cel demn, prin simpla prezenta in functie parca li se sterg creierii! Uita pe moment de ce au ajuns acolo, de ce au fost alesi, si de tot ce au promis! Cah, i-mi fac sila! Se zice ca politicienii sunt ca porumbeii:,, cand sunt jos i-ti mananca din palma, iar cand ajung sus ti se caca in cap!"

| mika a răspuns:

Nop nu exista nici un politician demn de respectul meu! laughing

| Fαntαsy a răspuns:

Mie cel putin imi place mult cum vorbeste Victor Ponta despre nedreptatile din tara. Pana acum nu s-a facut de ras si stie sa raspunda tuturor intr-un mod potrivit fiecaruia happy

| Roxana75 a răspuns:

Nu cred ca exista vreunulhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna:*!

Nu stiu de unde ai avut sursa de inspiratie sa pui intrebarea asta, dar e foarte buna. Vorbesc in numele meu, si spun urmatoarele lucruri. Poate (poate am zis) exista politicieni romani, care nu sunt de acord cu tot ce se petrece acolo. Acestia poate nu sunt populari ca ceilalti, tocmai din cauza faputului ca mass`media ii prefera pe cei "negativi" sa zic asa. Nu pot sa spun acum nume de politicieni pentru ca nu stiu. Insa, pot sa-ti spun ca dintre cei care apar la tv sau prin ziare si sunt de acord cu taierea salariilor, micsorarea a... care se da la mame cu copii de pana in 2 ani (scuze, dar am uitat cum se cheama); mie una nu`mi place de nimeni. Poate Elena Udrea ar merita putin, dar numai atunci cand se gandeste intr`adevar la tara noastra.
Nu stiu daca si ceilalti se gandesc cand iau decizii, dar ar trebui sa se gandeasca mult mai mult de atat. Pentru ca, in momentul in care ei au votat sa micsoreze salariile, s`au gandit la faptul ca oamenii au conturi la banci, au facturi, trebuie sa traiasca? Si acum ca maresc salariile cu 15%, considera ca e mai bine. Ba dimpotriva, e mai rau. Salariile din februarie 2011 vor fi mai mici decat cele din decembrie 2010(salariile bugetarilor).
Asta consider eu.
Pentru tine/dv. care este politicianul demn de respectul poporului?

Pa`pa!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dincolo de tot ce a spus directionat si manipulat de partid, dincolo de toate aburelile politice si minciunile meschine aruncate pentru a-si tari partidul la putere, ma refer numai la esenta lui de "a fi om"si a ramine in continuare acelasi Mircea Geoana. E curat indiferent ce s-a vehiculat si singura dovada e ca se afla in cadere libera tocmai de asta.Acolo sus, cel putin in tara, nu ajung oameni curati deocamdata. Din pacate n-am aceleasi afinitati fata de partid si de politica lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

April, aici gresesti. Cum spui si tu, Boc duce o povara prea mare pentru el. Totusi, daca povara functiei e prea grea pentru el, nu-l tine nimeni cu forta, sa-l lase pe altul care e capabil sa o duca. Problema insa este alta, lacheu fiind, nu se cocoseaza neaparat din cauza greutatii functiei, cit din cauza poverii stapinului pe care-l tine in circa. El incaseaza in mare parte, in locul lui Base. Mai mult de atit, este total neportivit pentru functia pe care o detine, pentru ca si-a dovedit incompetenta cu virf si indesat. De altfel, stupefiant este faptul ca omul e profesor universitar si doctor in drept constitutional, dar legile lui sint deseori respinse de Curtea Constitutionala, pentru ca sint, fireste, neconstitutionale. Desigur ca nu e un unicat, el este unul din multi incompetenti cu titluri de universitari, din politica autohtona. Sa n-o uitam pe Abramburica alias Ecaterina Andronescu, cea care este rector universitar si a fost ministru invatamintului de doua ori (de parca nu a fost suficient o data). Ea este cea care a abramburit definitiv invatamintul nostru.
Cit priveste VC Tudor, pentru ca vad ca are sustinere, omul nu e prost, e bolnav. Si nu spune ce gindeste, spune ce trebuie sa spuna in momentul in care deschide gura. Este inteligent, dar ipocrit si parsiv. Un bun orator, dar meschin. Are stofa de politician, dar combinatia dintre inteligenta si meschinarie, il fac periculos. Faptul ca se bate cu pumnii-n piept ca face si drege daca ajunge el la putere, nu inseamna ca asta are in minte. O sa faca si-o sa dreaga, e drept, dar n-o sa faca el curatenia promisa si dreptatea trimbitata. O sa inceapa curatarea scenei politice de "elementele" care ii sint potrivnice si de cei care, pur si simplu ii sint antipatici. Apoi va continua jaful practicat de ianintasii lui, adica cei care s-au perindat pe la putere in ultimele doua decenii. Individul asta e o piaza rea, n-o sa schimbe el nimic in bine. Este unul din multi politicieni meschini care se zbat pentru ciolan.