Diploma este in spaniola si daca vrei s-o folosesti in Romania trebuie tradusa, nu stiu cati si daca sunt angajatori care cunosc limba spaniola, de aceea am spus ca trebuie tradusa si traducerea trebuie facuta de un traducator autorizat pentru limba spaniola.
In statele UE (printre care sunt si Spania si Romania) sunt recunoscute reciproc diplomele. Ca s-o folosesti in Romania trebuie sa o traduci la un traducator autorizat si apoi sa mergi la un notar public, cu care lucreaza traducatorul respectiv, pentru legalizarea semnaturii traducatorului. Numai bine!
Daca as merge la notar direct nu ar fi bine asa? Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu traducatorul autorizat.
Diploma este in spaniola si daca vrei s-o folosesti in Romania trebuie tradusa, nu stiu cati si daca sunt angajatori care cunosc limba spaniola, de aceea am spus ca trebuie tradusa si traducerea trebuie facuta de un traducator autorizat pentru limba spaniola.
1 in mod normal echivalarea se face doar in tara in care vrei sa folosesti acea diploma
2 trebuie sa iti dea cei de acolo o adeverinta sau un act ca ai finalizat totul
Certificatul demonstreaza ca am terminat studiile corespunzator si fara probleme.
Cel mai sigur este sa iei legatura telefonic cu cei de la minister
pein email nu cred ca iti vor raspunde
De exemplu ca eu am terminat facultatea in Romania, desi diploma mea e recunoscuta de universitatea din Grecia, ca sa pot studia acolo trebuie sa o legalizez si sa o traduc in Romania. Asa si tu, ca ai terminat liceul in Spania, trebuie sa le faci in Spania acesti pasi ca sa poti da la facultate in Romania.
Nu e vorba de facultate, ca sa pot munci ma refer ar fi aceeasi chestie daca e notar din Spania sau Romania pentru ca o traduce si legalizeaza in limba romana, la noi e mai ieftin doar atat si o sa am doar certificatul in mana ca diploma vine mai tarziu.
Nu conteaza ca e facultate sau orice altceva, am crezut ca ai inteles... orice ce doresti sa faci trebuie legalizat si tradus.
Am dat un exemplu in cazul meu cu facultatea, cat si daca e sa ma angajez intr-o institutie la greci la fel trebuie sa fac acelasi procedeu cu diploma.
Toate lucrurile le de la profesoara mea de limba greaca.
Daca inca esti in Spania, intreaba la un notar sau la conulatul roman si vei avea raspunsul clar acolo, decat aici!