| Fatamuntilor a întrebat:

Doamnele de la case din magazine au dreptul sa ceara sa se uite in sacosele /gentile clintilor?
Mi s-a intamplat ieri la Lidl.Pun marfa pe banda, scot sacosa mea de panza, scot si portofelul. Doamna a cerut sa vada sacosa care evident era goala, dar si rusacelul.
Magazinul nu are loc pentru bagaje.
Dar sigur are camere peste tot basca nenea de la paza care se plimba printe clienti.
Ce ma faceam daca din intamplare aveam produse similare luate din alt magazin? Rrepet magazinul nu are loc pentru bagaje!

33 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Casierii trebuie să ceară să vadă ce ai într-o sacoșă.

| Vântulalb a răspuns:

Da, la Lidl este cea mai proasta servire din tot lantul german. Si stiu, nu au loc pentru bagaje. Eu nu mai merg la ei de cativa ani.
Dar da, daca au suspiciuni, oriunde au dreptul de a face verificari.

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

Tocmai am scos sacosa din rusacel, veneam de acasa.De obicei paznicul se plimba prin magazin.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ba da, lidl are dulăpioare in care i ti poti lasa produsele pe care le ai cumparat din alta parte, au dulap cu incuietoare bazata pe o combinatie de cifre pe care ti o alegi tu, sunt de obicei la intrarea in hipermarket, daca nu sti unde au dulapurile intreaba paznicul ăla stie.

| Fatamuntilor explică (pentru Vântulalb):

Poate au fost cazuri de furturi.Dar stiu ca au chestia aia care piuie cand iei ceva din magazin nu platesti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Este cameră video deasupra casei de marcat.

| Fatamuntilor explică (pentru CristiDinBucuresti):

Poate in Bucuresti! Aici nu am vazut vazut si merg zilnic de ani de zile.

anonim_4396

Toate casele de marcat au camere video.

Nu m-a deranjat, poate isi facea datoria.
data viitoare o voi scoate dupa ce imi scaneaza toate proodusele, la fel si banii!

anonim_4396

Ești sigură că nu e cameră video deasupra la casa de marcat?

Nu mi-a trecut prin cap sa ma uit! Dar cu siguranta are!

anonim_4396

Nu știu dacă și la Lidl au microfoane dar alții au.

anonim_4396

Când o să mergi undeva și o să vorbească o casieră cu tine frumos aia are microfon.

Pai chiar vorbeste frumos.Saluta fiecare clint in parte!
Erau odata niste fatuci minore care cereu tigari. Evident ca nu primit.Le-au vorbit frumos si lor.Ca pe langa camere or fi avand si microfoane, e logic ce spui tu!

anonim_4396

Un casier poate prin comportament să facă să nu vină clienți în magazin.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă intri în magazin cu produse luate din altă parte, trebuie să ai bon pe ele.

Răspuns utilizator avertizat
| Editocroci a răspuns:

La noi la Lidl au loc pentru bagaje, dar au o femeie paznic cu probleme de comportament. De mine s-a luat că am consumat ce am cumpărat în magazin deși nu e nici un afiș că n-ai voie să consumi ce cumperi acolo. O tâmpită.

| ReddY25 a răspuns:

E perfect normal

| IrinaMihaela15 a răspuns:

Dacă aveți produse din alta parte ori trebuie s aaveti bon ul de la ele, ori va pune paznicul abțibild pe ele la intrare. Dacă nu e în momentul în care ajungeți în dreptul ușii îl așteptați, nu e vina lui ca veniți cu produse din alta parte fără bon la ele, trebuie sa se asigure ca e totul ok în tot magazinul, nu doar la intrare.

| Fatamuntilor explică (pentru DracuIa):

Nu e cazul sa sar cu fundul in sus, multumesc!
Magazinul nu are dulapior.NU are ce sa imi fie frica.

| Fatamuntilor explică (pentru Bubico2022):

Am intrebat, nu am dat cu parul!
magazinul ala chiar nu are dulapuri.Nici macat rafturi.
Aveam in spate un rusacel, in care aveam portofelul si o plasa pentru cumparaturi.Atat!

| NisipLaMare a răspuns:

Ce conteaza. Ai ceva de ascuns? Nu castigi nimic dar, pierzi ca-l cheama pe ala si te cotroboie TOATA.

| relian a răspuns:

Puteai sa o refuzi,daca insistat,cereai sa vina managerul,asa o puneai si la pct,spuneai managerului ca intentia ei de ati cere sa te percezitioneze,deja ai fost suspect de furt,nimeni nu poate face asta in afara de politie.

Referitor la produse cumparate de altundeva,nu cred ca cumperi ceva produse si mergi in alt magazin cu ele.
Dar daca totusi se intampla,atunci cand intri,la usa de regula e cineva pe acolo,ala de la paza sau care o mai fi din anagajatii marketului,le spui ca mai ai si alte produse luate de altundeva,apoi aia banui ca ti le tine ei undeva.
Am vazut la alte magazine au ceva stikere,pun pe ele,asta sa nu le mai tina ei.
Deci este obligatia ta sa le spui,altfel daca ei vad ceva suspect,pot chema politia si atunci vrei nu vrei aia te vor controla.

Dar magazinu nu are dreltul sa te controleze pe tine in geanta,in portofel.
Deci nu trebuie sa-i arati nimic. Puteai sai raspunzi ca nu este jobul ei sa faca pe paznicu,,paza deja avea

Ce spui tu am vazut si eu cand am fost in RO tot la marketul ala Kaufland parca,vinzatoarea care sta pe scaun,s-a ridicat si s-a dus dupa un client sa il controleze.
Eu am comentat,am spus esti cumva pazinic,vad ca la usa este paza,ala nu-i jobul tau?
Se uita aia la mine cu o mutra,zic da da nu te uita,tu nu ai dreptu sa il controlez pe client,de aia are magazinul paza.
Zic,pe linga ca sinteti nesimtiti,stati jos la casa,pai ce inseamna asta?
Frate se uitau si aia care mai erau pe acolo laughing zic da nu va uitai,casierele asa ar trebuie sa stea in picioare,asta e lipsa de respect fata de client.
Zic tu stii de unde iti iei banii,salariu? De la mine ca si client,daca nu ai clienti nu iei salar.
Bombabea acolo,lumea ridea laughing Zic nu doar ar trebuie sa stai in picioare,ar trebuie sa imi pui si produsele in sacose,asa se face,pus ca ar trebuie sa si mai zimbesti, nu sa stati cu muterele astea de curca ploua, cam asa stau alea de zici ca lea batut cineva.

Saluatati fiecare cleint in parte cand ajunge la casa, il intrebati ce mai face etc, asa se face, nu stai si dormi pe scaun laughing
Pai asa lasa ca scanez eu si platesac automat si tu stai acasa si dormi.

Cam asa ar trebuie sa le spuneti.eu sincer ma luai de ele,eram cu sora mea,aia se ascundea pe acolo,vai cai este rusine.Zic cu banii mei, de ce?
Zic uite la ea nesimtire, frate dar alerga, sa vezi cea iesit in viteze de la casa si s-a dus dupa client.Du-te la jalea, stai acolo, ala e jobu tau.
Deci iate de ele nu le lasa asa.Numai paza ar putea sa iti ceara sa arati ceva, asta daca au vazut pe camera ca tu ai umbat in rucsac si li se pare ceva suspect, dar iti cer, adica te roaga, nu te pot obliga sa le arati.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, au acest drept si in strainatate este la fel, avand obligatia s ale arati ce ai in geanta dac ele iti cer acest lucru.

Cand ai produse similare din alt magazin trebuie sa patsrezi bonul/chitanta cu care ai platit la celalat magazin, ca sa dovedesti ca nu ai marfa furata din acesta.

In strainatate nu exista loc pentru bagaje, poti intra in orice magazin dorecti cu sacosele incarcate de la alte magazine, sau chiar carutul incarcat, atata vreme cat ai bonul de la magazinul anterior unde scrie ca acele produse le-ai platit, nu au ce sa-ti faca, nici daca te controleaza.

| Vântulalb a răspuns (pentru Fatamuntilor):

CristiDinBucuresti!
La Lidl dulapuri pentru bagaje? Faci confuzie baiete.

| Vântulalb a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Probabil au fost cazuri, nu ma indoiesc.
Insa "cestia aia" (poarta de verificare) nu prea mai functioneaza in multe locuri. Probabil de aia fac verificari.