Măi "Brusli"! ( sau "Vandam")
Ai martori? Dacă da atunci e autoapărare! Dacă nu și victima aduce certificat medico-legal drept dovadă că l-ai agresat atunci ai cam pus-o de-un dosar!
Așa că fii cuminte!
Daca ai martori SI nu-l bati mai tare decat el pe tine, atunci este autoaparare.
Daca nu, atunci este cuvantul tau impotriva lui, iar amandoi puteti fi dusi "la racoare" la politie si amendati usturator.
In cazul cand careva ajunge si ranit la spital, celalalt poate fi obligat sa-i plateasca spitalizarea pana ce se reface complet.
Depinde cum da el în tine și cum riposteze tu. Dacă el îți dă o palma și tu îl bagi în spital aia nu mai e autoaparare
Eu zic așa.
Ca să îl potolești și să îl educi.
Varianta violentă.
Lovești în zone unde nu se pot constata decât greu leziunile, zona ficat, testicule. Dar lovești fără milă. Dacă vezi că se prăbușește, ca să nu își spargă capul, îl prinzi și îl așezi jos frumos.
Varianta non violentă. Practică și aplică Aikido.
Alta non violentă, Ieși din zona lui de atac, iar dacă insistă, fugi.
Nu te baza pe justiția română, care judecă cum bate vântul.
Suni la 112 atunci când te simți amenințat de orice pericol.
Sunt împotriva violenței de orice natură; numai că în mijlocul nostru trăiesc foarte mulți psihopați. Orice om care sare la bătaie fără să fie amenințat este psihopat. De aceștia trebuie să ne ferim.
Autoapărarea constă doar în protecție. Ea se poate transforma în atac atunci când se depășește limita ei. Autoapărarea nu este condamnată de lege, ci atacul. De aceea trebuie să cunoști bine diferența dintre autoapărare și atac. Adică să te oprești la timp, să te stăpânești. Spray-urile lacrimogene sunt bune. Dar cel mai bine suni la 112 fără să te gândești de două ori. Spui toate detaliile despre agresor (chiar dacă acesta este minor).
Justiția din țara noastră este mai mult de formă. În ce mă privește, eu aș închide pe viață orice atacator, și fără drept de apel. În cel mult 7 zile se va căuta violența în țara noastră și nu se va mai găsi.
Depinde de leziunile care i le faci si de DOVEZILE care le ai ca a fost autoaparare
Daca ala iti da o palma si tu ii dai un pumn, boul cade si isi sparge capul si crapa sau ceva pe-acolo, tot tu pici prost... mai ales cu legislatia de rahat de la noi.
Întradevăr, am uitat sa precizez că apărarea trebuie să fie proporțională cu atacul. Nu poți să ripostezi cu un cuțit dacă adversarul nu are nicio armă asupra lui.Si da legile noastre chiar sunt de cacao.