anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc să stiu care este perioada in care trebuie sa fac succesiunea după cineva, ca sa fim scutiţi de impozit!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului fiscal se plateste impozit pe mostenire daca succesiunea nu se face in termen de cel mult 2 ani de la deces, impozit care este de 1% din valoarea masei succesorale.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Nu cred ca se poate sa fi scutit de impozit.Noi am facut la 2-3 luni (cand am fost chemati de notar) si tot am palatit.

| unicka a răspuns:

Ba da se poate sa fi scutit in primele 6 luni de la data decesului

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In maxim 6 luni de la data decesului.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se numeste scutire de impozite: taxele care trebuie platite cate si care sunt in prezent, sunt mai MICI daca se face succesiunea in primele 6 luni
daca se depaseste aceasta perioada sunt mai mari TAXELE

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Costa mai putin daca aceste acte se fac prin tribunal. se practica pentru diminuarea cheltuielilor Se procedeaza asrfel; unul dintre mostenitori il da i judecata pe un altu ca stapaneste si parte lui de mostenire, apoi se prezinta la tribunal cu totii si spun ca acum s-au inteles. Cel mai bine e sa angajezi un avocat te prezinti la un temen si termini.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Costa mai putin daca aceste acte se fac prin tribunal .se practica pentru diminuarea cheltuielilor Se procedeaza asrfel;unul dintre mostenitori il da i judecata pe un altu ca stapaneste si parte lui de mostenire ,apoi se prezinta la tribunal cu totii si spun ca acum s-au inteles .Cel mai bine e sa angajezi un avocat te prezinti la un temen si termini .