Nu. Ar duce economia romaniei de rapa. Nici ei toti nu-si doresc asta... ei se considera moldovani nu romani. Nu am avea nimic de castigat din asta. Au o mentalitate prea comunista. Daca vor sa vina tinerii aici, ok.
Nu au fost rupti de noi.initial,tot unde sunt acum era si atunci.nu am spirit patriotic.sunt eu cu mine, pentru mine(de cele mai multe ori)astept stupizii.
Nu. Adica daca e vorba doar de tara fara populatie, poate. Astia care vor unirea cu Basarabia habar nu au despre ce e vorba. Am cunoscut destul de multi, si nici macar ei nu se considera romani. Vorbesc perfect in ruseste, romana o balbaie. Cand vorbesc intre ei numai in rusa vorbesc. Nici macar nu isi ascund aversiunea fata de romani. Daca i-ai pune sa aleaga intre a se uni cu Rusia sau cu Romania ar alege Rusia 90% din ei. Deja e prea tarziu, s-au rusificat prea tare ca sa ii consider romani.
BPR- Bravo, sunt total de acord cu tine!
gyzzard: nu TOTI basarabenii se considera rusi, este EXACT aceeasi situatie precum TOTI romanii sinn vazuti in UE ca tigani.
Sau gresesc?
Sunt din Basarabia si am 21 ani.cunosc suficient de bine situatia actuala pentru a reprosa multora.deci,am urmarit raspunsurile la intrebarile gen:"revolutia din Moldova","implicarea Romaniei in dezastrul din 7 aprilie", in fond intrebari ce tin de relatia Romaniei cu R.Moldova.Din pacate majoritatea raspunsurilor m-au intristat rau.de ce?
1. cetatenii R.Moldova(afara de minoritatile etnice) se considera romani, deoarece nu si-au uitat provinienta.
2.rusii si comunistii ne-au maltratat si ne-au mutilat limba, cultura, istoria ani pe rind.ni se impuneau/se impun aberatii precum ca Moldova si limba "moldoveneasca" au existat, din start, aparte de Romania, deci nu au nimic comun.astfel,ar trebui sa existe si limba "transilvaneana", limba"maramureseana"...deci bazaconii, cum am mentionat mai sus.
3. voronin(canalia) NU ne reprezinta tara si poporul! este un imbecil, care a fost lipsit de substanta cenusie.ne doare mult atunci cind cineva considera ca toti suntem la fel.doamne! e stigator la cer!
3. cunoasteti perfect ca tineri direct dupa absolvire pleaca din tara pentru a-si cistiga existenta muncind la negru peste hotare.in Moldova locuiesc practic numai batrini si adolescenti.batrinii au si votat comunistii "visind" la piinea si salamul de 50 copeici(ca pe timpul sovietic). alegerile din 5aprilie 2009 au fost fraudate, deoarece cei care se aflau in afara tarii nu au votat comunistii deoarece au plecat din tara din motiv ca ei conduc cu tara si o duc spre prapastie.credeti ca studentii din Romania(90%-datele "oficiale")au votat comunistii? va gresiti amarnic! s-au adunat probe care au demonstrat ca numai 0.(si.nu mai tin minte exact)% votasera astfel, deci nici un procent nu si-au dat votul in favoarea lor. au votat peste 100mii persoane decedate(!). Va intrebati de ce avind toate probele la mina comunistii nu au fost pedepsiti?
4.deoarece pina la acest moment deja au reusit sa instaureze regimul totalitar in tara... businesul Moldovei ii apartine clanului voronin.M.afacerilor interne i se supune, procuratura, institutiile de stat...jesus! nu avem drepturi! dupa 7 aprilie(vandalizarea parlamentului si a presidentiei au fost planificate din timp de catre comunisti pentru a invinui Romania, astfel sa rupa definitiv relatia sa cu Molodva...nu cred ca va reusi) au fost sechestrati si maltratati sute de tineri in comisariatele de politie.4 tineri au decedat in urma violentelor aplicate(s-au facut incercari de a camufla decesul tinerilor, inventind timpenii precum ca s-au sinucis, sau s-au sufocat...).
sunt de acord ca poporul a permis timp de 8 comunistilor sa ne conduca ca fiind proprietatea sa privata.acestia au reusit sa cultive frica in oameni si am ajuns sa avem frica sa iesim in strada. ok, suntem foarte putini care ne manifestam activ ca anticomunisti si suntem gata pentru noi proteste.suntem citeva grupuri mici de tineri basarabeni care incepind cu 5 aprilie au mers la toate protestele, care s-au desfasurat pina la 11 aprilie(pe 9 si 10 aprilie eram doar noi in piata si zeci de securisti si politisti in civil, atunci au fost sechestrati sitiva prieteni de ai mei)...
stabilim intilniri si desfasuram actiuni anticomuniste.pentru aceasta suntem urmariti de politisti in civil si securisti...de citeva ori am reusit sa fugim de ei caci au vrut sa ne sechestreze.este foarte dificil mergind in strada sa te abtii sa nu scuipi un politist in fata...
De ce dorim unirea cu Romania?
1.deoarece suntem acelasi neam! o limba ne uneste! frati suntem avind aceeasi stramosi!
recunoastem ca din start va fi complicat sa stabilizam situatia social-economico-politica, insa de e sa gindim constructiv nu se va pierde o groaza de timp pina refacem Romania Mare.
v-ati imaginat macar o data cum e sa vina suedezii(spre exemplu)si sa va impuna sa le vorbiti limba, sa le traiti istoria si sa le respectati obiceiurile/sarbatorile...sa fisi impusi sa "uitati" despre TOT ce tine de "roman"? credeti-ma e teribil, e insuportabil... e la fel cum te-ar decapita si ti-ar instala un cap de robot care intoarce intr-acolo unde ti-o zic ei...
acum luptam pentru a "detrona" comunismul...depunem efort maxim pentru a trezi poporul basarabean, pentru a elimina frica sa in raport cu rahatul comunist... e f complicat, insa mergem pina la capat!
regret ca multi dintre voi au uitat ca acelasi singe ne curge in vene.regret ca nu doriti copiii vostri sa traiasca alaturi de fratii din basarabia.regret ca pentru voi au valoare citiva ani de economie destabilizata, pe cind s-au dus razboaie cu varsari de singe pentru a tine alaturi/a reintoarce Basarabia la patria mama.
ma bucura faptul ca sunt si multi care nu au uitat de fratii sai din Basarabia...si impreuna vom vom merge spre a realiza unirea.
nu sunt naiva.doar ne dorim sa vedem Basarabia reinviata, la loc in inima Romaniei.
pentru moment, cam asta e...
Misiss întreabă: