Daca chiar esti curios studiaza paranormalul. Mi-a zis un prof de la facultate ca citise undeva sau ma rog, nu stiu de unde avea informatia, ca in vis ne separam de spirit si acesta se intalneste cu alte spirite etc. Acum nu stiu ce sa spun, tu ai experimentat asta si esti la un pas aproape de a afla ceva, orice, daca te informezi.
Eu iti voi spune ceva ce cred doar eu personal - e o chestie generala care ma ajuta sa ma deprind de ceea ce poate fi ireal: primul gand care ne trece prin minte (lasand total la o parte SF-uri si ce vedem prin filme - doar pur simţ), oare ar fi altceva decat ceva ce exista, ce putem concepe? Raspunsul meu ar fi NU.
Cu alte cuvinte, daca ai fi un om primitiv, nu ai cunostinte, te folosesti in mare parte de instincte si simturi, si ai visa ce-ai visat, crezi ca dupa ce te-ai trezi te-ar duce mintea la ceva ce nu exista? Daca spui ca ai simtit ceva pronuntat, ai simtit nu doar cu un simt(mintea), ci cu mai multe, eu zic ca a fost ceva clar. Vezi tu, noi evoluam si ne folosim mai mult de creier. Dar oare asta inseamna evolutie? Doar cu mintea? Eu zic ca mintea ne baga de multe ori in ceata. Multi cunosc mai multe despre o masina decat despre propriul corp sau propria persoana sau ce se intampla in jurul lor.
Si mai cred ca prima oara actionam cu simtul, apoi cu gandirea - rationamentul. Gandirea care ne face sa ne gandim logic ca sa ne "asiguram" daca simturile au dreptate sau nu. Doar ca simturile mereu au dreptate. Gandirea nu are loc in ecuatia asta.
Poate inseamna ca spiritul tau se grabea catre tine in timp ce era alergat de alt spirit. Si spiritul care-ti alerga spiritul ti-a strigat numele cand spiritul tau a ajuns in tine. Suna a poveste daca gandim rational, de aia spun sa fii mai spiritual ca sa-ti dezvolti simturile, poate te lamuresti.
Sanatate!
@toata lumea: nu, nu am visat, tocmai asta este ca eu tin minte ce visam si am fost trezit din somn de un glas foarte real, ca si cand cineva ar fi fost in camera cu mine. Ma intereseaza mai mult sa stiu ce conotatie are faptul asta, si mai putin sa mi se spuna ca sunt speriat. Nu sunt speriat, nu ma sperii usor de fel. Nici nu am raspuns la chemare
Bai si mie mi s-a intamplat odata asta...nu era nimeni spre surprinderea mea, vorbele batranilor spun ca nu e bine sa raspunzi la asa ceva
Asa mi s-a intamplat si mie o data, era dimineata si visam si am auzit p cineva ca mi-a zis sa ma trezesc si parca m-a si atins, m-am trezit si m-am dus la mama si am intrebare daca ea m-a trezit si mi-a zis ca ea nu a facut nimic, nici pana acum nu sunt lamurita cu faza aia, deci nu stiu ce ar putea sa insemne.
Daca nu e doar iluzie sau parte a visului si daca esti 100% sigur ca ai fost strigat... se poate...
Daca esti crestin, cosmologia Scripturii spune ca poate fi Dumnezeu sau un demon.
Daca esti new age, hindus, budhist sau animist poate fi un duh al cuiva, sau un duh(in general demon).
E prima data? Ti s-a mai intamplat?
Daca nu a fost vis, bine ai venit in lumea paralela si la fel reala ca a noastra!
Daca e ceva serios da-mi un mesaj si mai povestim...
A fost doar un vis stai linistita...
si eu mai visez prostii
de multe ori rad in somn
P.S Fratilor, cine acum crede cine nu, tot spuneti ca va striga cineva (si pe mine, nu ma declar nebuna deoarece am avut experienta asta timp de 2 luni, si in lant de 10 ori in totoaal, in 2 luni), cine credeti ca va poate strica decaat demonul, sufletele nu se mai intorc, decat 2-3 spirite rara ce raman pe pamant ori n-au pomana -liniste (am un fel de unchi,care i-a murit sotia,si cand se culca pe patul ei,ea il trage de picior,si il trage tare, apoi se intoarce invers si isi revine, chestia e ca nu face festanii etc ).Asa ca nu raspundeti, si daca e un om, ce credetoi ca va striga doar 0 data, DOAR O DATA?
Si mie mi s-a intamplat de foarte multe ori. Astazi a fost una dintre dati. Asta m-a si convins sa intru si sa caut probleme asemanatoare. Ma trezesc transiprata, speriata, ingrozita. Simt cum cineva ma striga, uneori parca simt cum ma atinge. De fiecare data corpul meu e inert. Oricat m-as stradui sa ma ridic si sa opresc visul sau ce e, nu reusesc. Nu e deloc de gluma, pe mine ma indispune de fiecare data si ma ingrozeste. Parca ar fi cineva mort langa mine.
Chiar am nevoie de cineva care sa-mi "traduca" ce se intampla.
De multe ori treb.sa tinem cont de ceea ce visezi.De multe ori visele te previn de unele chestii, mi s-a intamplat si mie asta.
Totusi as vrea sa stiu ce inseamna cand in vis auzi clar ca te striga o femeie, apoi un barbat. Poate imi raspunde cineva.
Si mie mi s-a intamplat de mai multe ori fenomenul asta sau cum s-o numi. Ultima oara mi s-a intamplat cand plecam de la scoala,eram aproape de trecerea de pietoni sa traversez la statia de masina cand deodata aud vocea colegei mele de clasa strigandu-mi numele...m-am oprit brusc,m-am intors am vazut doar niste femei care asteptau in statia de la masina pe partea opusa in care trebuia sa plec.M-am uitat,nu era nimeni, nu eram speriat pur si simplu mirat, a fost ciudata faza.Nu-mi explic.
Dormi. La un moment dat iti auzi strigat numele de undeva din camera in care stai. Te trezesti, te uiti si nu e nimeni, este ora 24 si 15 minute
Eram odata in camera mea, linistin stinsesem calculatorul. aproape atipisem si dintr-o data imi aud numele in ton de ajutor.precum mi-ar fi cerut cineva ajutorul...m-am speriat, se auzea undeva de sus, dar eu sunt la cea mai ridicata camera.am vrut sa-i raspund. avea vocea mamei mele.n-am indraznit sa-i spun a doua zi despre asta.fiind ca stiam ca n-a fost ea.a fost ceva paranormal.va rog sa-mi raspundeti
Bătrânii spun că nu e bine să răspunzi daca te strigă cineva noaptea, unii spun că poți rămâne mut sau poți murii chiar. Si eu am avut o experienta ca aceasta. Sfatul meu este sa nu răspunzi, cu toate ca te poate striga de mai multe ori.
Eu nu am patit asta dar in vis mi s-a intamplat ca ceva sa ma muste de mana si apoi am avut ochii roșii apoi am vazut un om cu gluga neagra si cu o coasa a incercat sa ma loveasca dar ma m ferit ce inseamna asta
Nu știu, dar cred ca este o legătură spiritual dominanta cu acel spirit sau nevoie.
mihaela1mihaela întreabă:
Lacatusw2005 întreabă: