Cumnata mea a terminat teologia si preda religie la o scoala.
Alta cumnata a terminat psihologia.
Si ale naibii ambele nascute in aceeasi zi,zic unii sa nu crezi in astrologie.
Sunt cele mai malefice si inculte fiinte pe care le-am cunoscut pana acum.
Si era sa uit,pe divinitate o doare undeva de religia ta.
Ca esti crestin,musulman sau ateu ii este tot una.
Alte lucruri conteaza, nu oracaitul in biserica, cata coliva mananci, rugatul la pereti, etc.
De acord cu tine...ai formulat foarte corect!
Nu am nimic impotriva de a oferi daruri invatatorilor, sotiilor de preot atat timp cat gasesc utilitate in vorbele si faptele lor comunitare. Nu ma deranjeaza daca isi traiesc viata neconventional cu regulile corporatiei bisericesti atat timp cat isi fac treaba de nota 10+, adica femeile sa ofere consultatii enoriasilor doritori de sfaturi.Dar din pacate multi abuzeaza de statutul bisericesc si nu "merg pe burta" dar se promoveaza public avand o atitudine de mandrie.
E mai mult o profesie pentru bani. Prima data cand in ziua de azi zice cineva ca este preot, lumea se gandeste la cat de multi bani face din nunti, botezuri, inmormantari, alte sarbatori si din cutia milei. Nu mai gasesti preoti in ziua de azi care sa te indrume spiritual/psihic in legatura cu problemele din viata ta. Si daca o fac, o fac exact ca la o sedinta de psihoterapie low budget.
"Se gasesc multe romance care sa fie impresionate de acest statut"
Nu e nimeni impresionat de statutul de preoteasa sau preot.
Sunt doar romanii care nu inteleg ce inseamna a fi credincios si o fac din frica asa ca trebuie sa respecte tot ce li se zice.
florin17 întreabă: