Întrebare recomandată | Raspundemi a întrebat:

Dragii mei,o persoana draga mie lucreaza ca si cadru medical, este asistenta.Doctorul care este in cabinet cu ea are schizophrenie,nu stiu cum poate lucra, dar asta e situatia.Stiu ca unii spuneti "Da bine,si medicina muncii? Nu stii ce vorbesti",Doamna doctor scapa de medicina muncii,deoarece are un coleg medic care ii stie situatia,dar ii da aptă de lucru,deoarece stie ca are nevoie de acest loc de munca. Vorbeste singura,aude voci,vede persoane care nu sunt acolo,bruscheaza elevii scolii,liceului si gradiniței unde ea este responsabila,insulta lumea,da tratamente gresite si e nevoie de intervenția ambulanței,spitalului,etc foarte des, mai mereu.Problema mea majora este ca situația se inrautațește,o amenința pe persoana draga mie cu moartea,ca o injunghie,ca arunca acid pe ea, se leaga de membrii familiei si etc.Doamna doctor are multe plangeri facute in dosarul ei de la primăria municipiului nostru. Directorul scolii,alte asistente,profesori ai scolii, învățătoare din gradinița anexata cabinetului etc...au depus plangeri asupra ei la primarie.Intrebarea mea este,o poate inregistra audio sau audio-video cum o amenința si cum vorbeste cu ea? Si aceasta sa fie o proba la poliție? Si daca nu,ce alte metode de a rezolva aceasta problema sunt? Va rog sa ma intelegeti,imi e frica pentru viața persoanei dragi mie, este singura cu o nebuna 7-8 ore pe zi,intr-un cabinet in internatul scolii, oricand ar putea sa se intample ceva...Ce putem face?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si primarul n-a luat nici o masura? Sa depuna toti reclamatii mai departe, respectiv la Inspectoratul Scolar Judetean si prefectul judetului.
De asemenea cei bruscati si amenintati sa depune plangeri penale pentru amenintare, lovire si alte violente, plangeri la Colegiul medicilor pentru malpraxis, etc si cineva va lua masuri pana la urma.
Nu o sfatuiesc sa inregistreze, este ilegala inregistrarea fara autorizatie si nu este luata in considerare ca proba in justitie.

| AvalohAlyn a răspuns:

Daca isi ia tratamentul si e in recuperare are voie sa profeseze.Rau ar fi daca nu s-ar trata.Iar ceea ce scrii tu aici despre ea,imi par pur si simple baliverne nascocite ca sa o discreditezi pe doctorita,ce nu e si ea om chiar daca are schizofrenie? Tu repede ai pus eticheta de ''nebun''.Si nascocirile astea spune-le la altii,ai mai venit cu o intrebare mai demult, tot asa, se vede ca vrei ca doctorita sa isi piarda locul de munca iar pentru asta tu si persoana draga inventati motive.
Abtine-te si rezolva-ti singura problema, care e ireala.Zi-i sa demisioneze daca nu ii convine. Oamenii cu schizofrenie au si ei drepturi ca toata lumea.Sa fie inteles acest lucru!
Numai bine!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ceea ce prezinți dta aici este un caz social. Astfel rezolvarea lui depinde de ambianța socială, grupul social, în care toate acestea au loc. Sunt două aspecte. Una este a bolii persoanei. A doua a cadrului instituțional în care au loc evenimentele.
În primul rând, acea doctoriță este la un cabinet medical de stat. Acel bilet ține de o Direcție Sanitară a unui oraș. Ca să poată rezolva problema, asistenta medicală trebuie să facă niște demersuti legale ierarhice. Să adrseze dircției sanitare o plângere scrisă în care să prezinte situația cât mai obiectiv. Să ceară înregistrarea cererii acolo și să solicite un număr de înregistrare a cererii ei. În 30 de zile Direcția Sanitară este obligată să facă o anchetă să ia măsuri iar asistentei să îi dea un răspuns.
Acel cabine medical este în incinta unui internat, al unei instituții de învățământ de stat. Aici asistenta poate interveni astfel. Să gasească părinții unui copil care a avut de suferit de pe urma comportamentului acestei doctorițe și să le spună să depună la direcțiunea internatului sau la școala de care acesta aparține o sesizare, o plângere tot așa semnată și ștampilată.
Școala va trebui să ai măsuri căci copii sunt în primejdie iar dacă nu iau măsuri și se întâmplă o nenoricire, directoarea va putea fi acuzată că nu și-a făcut datoria.
Asistenta mai poate depune o plângere la poliție tot așa, înregistrată, în care să menționeze amenințările cu moartea.
Dacă în decurs de 30 de zile acestea toate nu rezolvă nimic, soluția este să plece, să își caute alt loc de muncă unde viața ei nu este în primejdie.

| orientalmed a răspuns:

Plangere la politie. Da, poate inregistra amenintarile.

| Unicornlove657 a răspuns:

Pai in primul rand ati incerca sa o inregistrati si pe urma duceti dovada la politie