@ auran
Ce tot indrugi acolo?
@ cesege
Inseamna ca nu e suficient sa iti doresti sa faci bine ca sa si faci bine. Bunele intentii duc uneori la actiuni gresite. Cu alte cuvinte, nu conteaza intentia, indeosebi atunci cand ajungi sa faci rau. Uite, si pe TPU, sunt foarte multi care vor sa ajute, dar ajung sa dea sfaturi gresite. Copiii mai ales fac asta, dar si prostanacii cu prea multa stima de sine. Citeste si raspunsul meu de la intrebarea urmatoare, ca sa intelegi mai bine despre ce vorbesc.
http://www.tpu.ro/......lugu-laga/
@ nony
Ce factori externi, cand cel care iti da sfaturi e fie prea tanar, fie prea tamp sa inteleaga ca iti poate face rau? Incapabilitatea e un factor extern?
"Curate" au fost si intentiilor preotiilor de la Tanacu, care au vrut doar o cinstita exorcizare, nu o crima.
Bunele intentii nu te absolva de greseala. Pe scurt, e vina ta. Si faci puscarie.
Eu nu sunt de acord.Mai mult conteaza intentia decat rezultatul ei.Pentru ca in drumul spre finalitate factorii externi iti deviaza ursul intentiei, care la urma urmeai a fost ¨curatᨠsi menitá a ajuta.
Pe scurt.Nu-i vina ta ca vrei sa faci bine si te alegi cu rau.
HepHap.ai dreptate in partea cu TPU.Ráspunsurile sunt subiective, lipsite de fond si adevar.
Preoti de la Tanacu? Se stie sigur ce a fost acolo?
Uite un ex : Un prieten este pe punctul de a se ineca, eu incerc sa-l ajut si ma inec cu el. oare ajung in iad, dat fiind ca ultima faptá dovedeste o intentie omeneascá. dar toatá viata mea am facut numai rau?
Intotdeauna esti atras de ceva ce nu poti avea, dar te lasi ajutat de dusman in speranta ca vei reusi, desi stii foarte bine ca acest lucru te va costa mai devreme sau mai tarziu...
Iadul este rau dar drumul este usor si larg.toti aleg calea usoara in viata si plina de ispite placute si atragatoare, plus prima minciuna ce contravenea primei porunci; sa nu mancati de acolo, ca veti muri nergresit.'; nu nu veti muri, ci veti fi la fel cu Dumnezeu.deci aleea este pavata cu frumuseti si intentii rele de fapt imbracate si cosmetizate pentru a fi cat mai atractive.prin comparatie, drumul catre rai si libertate pare foarte greu si plin de privatiuni si stramt. dar ca orice, care este bun si se obtine greu si cu sacrificiu asa si lebertatea vesnica si viata vesnica, se obtin nu cu dificultate avand in vedere ca trebuie sa alergi in directia buna pentru a dobandi cununa.
Stitch92 întreabă: