| alondrakiss a întrebat:

După cât timp pot lua concediu medical de la un loc de muncă?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Concediul medical nu este o problema, il primesti si dupa o zi de munca daca esti cu adevarat bolnav, cu o boala care te face inapt de munca.
Problema este indemnizatia de concediu medical, de regula nu o primesti daca nu ai cel putin 6 luni lucrate, cu exceptia accidentelor de munca ai altor cateva boli.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand esti cu adevarat bolnav si ajungi la medic, ca altfel nu te crede nimeni si nici nu ti se acorda zile medicale.
Poti sa faci covid si in prima luna de angajare, dar fara consultatie de la medic si test pozitiv de covid, nu te crede nimeni si nici nu te poate platii.

| alondrakiss explică (pentru Violleta2022):

Dar pot lua concediu fara sa mi-l plătească? Adica sa fac doar vechime?

| Violleta2022 a răspuns (pentru alondrakiss):

Nici un proaspat angajat nu cere concediu fara plata, ca-i pus pe liber imediat.
concediul de odihna se aloca dupa 1 an de zile.
Concediul fara plata il ceri la mare nevoie, cand se intampla ceva si ai nevoie, dar niciodata ca incepator, ca nu denota seriozitatea si dorinta de munca, angajatorul de obicei punandu-te pe liber cu prima ocazie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

După ce acel angajator a achitat prima contribuție la CAS pentru tine.

| alondrakiss explică (pentru sadrian46):

Am verificat dacă sunt asigurată la Cas personal de acolo mi-au spus că sunt angajată!

| gabicoo a răspuns:

După 6 luni de muncă!

| Brizbriz a răspuns:

Daca iti pune viata in pericol, din momentul in care ai semnat actul de angajare

daca nu iti pune viata in pericol, atunci numai dupa 11 luni (cel putin asa stiu eu, poate s-a schimbat intre timp, la 6 luni)

ignora ce ti-au spus restul, o sa fie o zi foarte rece in iad, ziua in care cineva e dat afara ca a ajuns la spital, PE MOARTE dupa ce a dat masina peste el si nu primeste automat concediu medical

| trophin a răspuns:

Concediu medical nu se ia după timp.