anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

După ce autoritățile au terminat de curățat țara de corupție, tâlhării, criminali, cerșetori și proxeneți, își permit să-și orienteze energia către noul inamic public numărul 1.

http://www.realitatea.net/......23562.html

Cum comentați reportajul și subiectul?
Aș dori să vă prezentați opinia dând de înțeles, din spusele voastre, că ați urmărit reportajul până la capăt.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda, am vazut si eu metroul ala mizgalit. Cind a aparut arata acceptabil, dar timpul si nepasarea l-au facut sa arate infect. Desenele care au aparut acum pe ramele alea infecte de metrou, il fac sa para si mai imputit decit era. Totusi, de ce m-as mira? Traiesc intr-un oras gri, rece si trist. Un sat fara ciini, neingrijit si de care nu-i pasa nimanui. Primarii sint foarte activi in campania electorala, dupa care adorm. Sau pare ca adorm. In realitate (ce nu vedem noi), lucreaza febril la asfaltari pe hirtie, pus borduri pe cite doua rinduri (chiar n-am inteles de ce se pune peste un rind de borduri, inca un rind) etc etc... si dau vina unii pe altii cind se mai sparge cite o buba si iese scandal. In fond de aia avem sapte primari, sa nu se faca nimic pentru oras si sa arunce pisica de la unii la altii.
In rest, oamenii de pe trotuar sint grabiti ingindurati si plini de griji, iar cei de la volan nervosi si agresivi. Pe ici-colo mai vezi doi indragostiti cu fetele senine, care traiesc in lumea lor, da' habar n-au ca in curind vor fi si ei la fel de plini de griji, ca cei din jurul lor (pe care acum nu-i vad). Facem slalom printre institutiile statului pline de hoti si impostori, pe de o parte (care ne jecmanesc prin taxe si impozite din ce in ce mai mari, sa umfle bugetul din care-si trag ei vile si iahturi). Si printre borfasi si gainari care ne buzunaresc prin piete si tramvaie, pe de alta parte. Politia nu-i vede, desi trece pe linga ei, pentru ca ori e depasita, ori e mina-n mina cu ei.
Cu toate astea, din moment ce orasul e oricum imputit, plin de gropi si de gunoaie, ce mai conteaza niste mizgaleli in plus pe blocurile care oricum arata ca dupa razboi.
Ne-a explicat Base, pe vremea cind era primar general, de ce arata asa.
Pentru ca fatada blocului este a Primariei, daca vrei sa pui un panou publicitar pe bloc (si in cazul asta trebuie sa ceri voie de la Primarie si sa platesti o taxa).
Si aceeasi fatada a blocului, este a proprietarilor daca trebuie renovata si zugravita.
Ah, opere de arta. Pai da, am vazut si unele opere de arta, da' alea sint rare, predomina mizgalelile retarde ale mucosilor, mesajele de dragoste agramate ale cocalarilor si obscenitatile aurolacilor care vor sa arate ca stiu alfabetul.

7 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sa fim seriosi! Metrourile alea vechi aratau ca naiba! Graffiti ce le mai salveaza, ca, altfel, parca ar fi dricuri subterane.
Am vazut nenumarate graffiti absolut splendide. E un gen de arta si, dupa opinia mea, o atitudine.
N-am vazut graffiti pe cladiri frumoase, ci numai pe ziduri darapanate care stirbesc fetele oraselor. Multitudinea de culori mai salveaza aceste ziduri, punand o "plomba" pe dintii cetatii.
Din pacate, reporterul nu prea face diferenta intre graffiti si obscenitatile, de cele mai multe ori si agramate, care murdaresc peretii scarilor blocurilor de pe vremea comunistilor.
Daca se ostenea sa dea un amarat de search pe Google, putea sa vada adevarate opere de arta.
Sincer, in locul lui Oprescu, eu i-as plati pe baietii astia sa mai schimbe un pic fata blocurilor cenusii, triste si uniforme.
Intr-o tara trista si impovarata de toate necazurile, aceste graffiti te fac sa mai ridici un pic ochii din pamant.

| harciog a răspuns:

Mama ce mai dusman.Un pic de a mizgali privelistea dar nu face rau nimanui.

| MidnightLady a răspuns:

Graffiti vezi in toate marile orase europene, majoritatea realizate de alde Puţulica, dar mai vezi si cate-un Kenny Random. Doar ca la ei nu vezi haitele de maidanezi care stau sa te guste, cersetorii care-s pregatiti sa te injure daca nu le dai (sau poate vezi, da' in numar mai mic si tot de-ai nostri), gunoiae la orice colt de strada, sosele practicabile doar pentru tractoare etc. Asta asa, doar de aspect.
Nu pot spune ca-mi plac toate mazgaliturile, dar pana sa ma deranjeze graffiti-ul, am o lista lunga cu alte nemultumiri. Cred ca asta ar fi ultima problema care sa dea bataie de cap autoritatilor.

| anonim_4396 explică (pentru MidnightLady):

Maniera în care e făcut reportajul și subiectivitatea excesivă de care e impregnat e dezgustătoare. Normal că au oferit ca exemple numai desene făcute de-alde Puțulică și alte tentative de grafferi, e în ton cu restul materialului. Și partea cu metrourile, nu-mi pot imagina cum ar arăta metrourile alea, dacă nu ar fi desenate. Probabil una dintre cele mai triste priveliști posibile. O fi atât de plăcut pentru ochiul lor griul ăsta cu nuanțe de jeg în care se scaldă România/capitala?

| Humanist a răspuns:

Hei GenOm, e bine ca iti plac graffiti-urile si ca le consideri arta. Nu vreau sa par ca sunt impotriva ta cand voi posta mesajul.
Si sunt de acord cu tine ca sunt si alte probleme mult mai mari in Romania, dar asta nu inseamna ca ar trebui trecute cu vederea... Pana la urma asta e vandalism.
Proprietatea publica e platita din banii publici, si asta e ca un fel de bataie de joc. Eu am ocazia sa vad astfel de mazgalituri prin statiile si vagoanele tramvaielor din Timisoara. Si unele imi plac mi se par reusite, altele nu, dar fie ca mi le plac sau nu, stau si ma intreb oare cei care le-au facut ( grafferii ) de ce nu isi fac la ei pe pereti sau in apartamentele lor astfel de graffitiuri? Pe lucrurile platite din buzunarul lor?

Facand o paranteza... Eu am si un fratior care a inceput scoala si a trebuit sa mai dea bani la fondul clasei sa cumpere scaune, pentru ca niste destepti de a 8-a le-au distrus si au rupt si bancile si le-au mazgalit.
Sper ca mai te-am lamurit!

| BT8827BM a răspuns:

Dupa ce tara a terminat de curatat tara de corupti? Nu vor disparea corupti nici o data pentru ca sistemul in sine nu le permite.

| anonim_4396 explică (pentru BT8827BM):

Da, uitasem că TPU nu e locul de plantat ironii.