Daca nu ai locuinta acolo atunci iti va fi repartizata una si iti va fi suportata o parte din chirie.
Conform L.360/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 31.(1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care îşi are domiciliul şi care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensaţie pentru chirie de până la 50% din salariul de bază.
(1^1) Poliţistul numit în prima funcţie sau mutat în interesul serviciului în localitatea în care îşi are domiciliul, dar care nu deţine locuinţă proprietate personală în acea localitate, nici el şi nici soţia/soţul acestuia, în situaţia în care nu i se poate asigura spaţiul de locuit corespunzător, poate beneficia de compensaţia lunară pentru chirie, prevăzută la alin. (1), în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin ordin al ministrului afacerilor interne, însuşite de către conducătorul unităţii din care face parte poliţistul, la solicitarea acestuia.
(1^2) Poliţistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie potrivit alin. (1) şi (1^1) şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul ipotecar/imobiliar.
(1^3) În situaţia prevăzută la alin. (1^2), compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionată pe timpul carierei. Compensaţia lunară pentru chirie nu se poate acorda concomitent pentru situaţia prevăzută la alin. (1) şi (1^1) şi pentru situaţia prevăzută la alin. (1^2), caz în care poliţistul optează pentru una dintre aceste situaţii."
Face parte din drepturile politistului? de unde ai luat informatia?
Se pare ca nu mi-ai citit atent raspunsul, ti-am citat prevederile din L.360/2002.
Da, îți oferă ei sau dacă nu au locuințe disponibile, îți dă o sumă de bani să cauți tu.
O prietenă de-a mea a terminat școala de poliție acum un an jumătate. Datorită faptului că a obținut o notă foarte mare la final si-a ales ea singură județul în care profesează. Deci si-a ales un judet, acum are serviciu acolo. Depinde de secția la care vei lucra, de șeful tău, de colegii de muncă chiar. de colegialitatea lor dacă vor să te ajute să te integrezi mai ușor acolo la ei, să iti ofere un loc unde sa stai. Dar statul nu are nici o legătură cu asta. Totul depinde de secția respectivă. Nu peste tot îți oferă oportunitatea asta, chiar și pe o perioadă scurtă de timp. Nu se stresează nimeni să te ajute. Prietena mea pe spatele ei a umblat sa isi caute chirie, ulterior cei de la secția respectivă i-au oferit un loc unde sa stea până si-a gasit ea chirie. Statul e vrajeală de 2 bani. Îți spun că ai drepturi și oportunități, apoi mergi la ei și te trezești că vorbești cu spatele lor, nu cu ei. Din păcate.