| renault a întrebat:

Durata si costurile unui divort la intelegere cu un copil minor?

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

Taxa de timbru care se plateste la trezorerie totul in jur de 90ron, api la primul termen va prezentati amandoi, si spuneti instantei ca sinteti amandoi de acord, va fixa cel de-al doilea termen.In intervalul celui de-al doilea termen acasa vine un asistent de la primarie, asistenta pentru minori si vede conditiile in care sta copilul, apoi acesta inainteaza instantei documentatia facuta.La al doilea termen deja martori, daca copilul este peste 10 ani deja este audiat de presedintele completului de judecata separat bineanteles(punandui citeva intrebari)apoi la al 3 lea termen vin martorii si se trece la partaj.Acesta dureaza un pic mai mult trebuie sa vina un expert evaluator sa evalueze bunurile, abia dupa partaj se termina tot.Hotararea de divort definitiva si irevocabila ajunge cam in 3 saptamani.Bafta.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In caz de intelegere prealabila a sotilor:
- Durata poate fi max. 6 luni.
- Costul divortului este sub 50 lei (nu este neaparat nevoie de avocat big grin ).

| vio2006 a răspuns:

Unul dintre voi trebuie sa inainteze actiunea de divort. Am avut in familie aceasta situatie, anul acesta. Custodia, divortul si partajul s-au terminat intr-o singura sedinta. Avocatul a fost exceptional, totul s-a facut pe baza intelegerii prealabile a partilor. Costurile nu au fost deloc mici, dar faptul ca totul s-a terminat civilizat si imediat, a meritat toti banii.

| renault explică:

Multumesc la toti cei care au raspuns la intrebarea mea va doresc o zi buna.

| deny4 a răspuns:

Daca este de un copil minor in casnicie, trebuie introdusa de una din parti actiunea, nu poate fi introdusa de comun acord, costa taxa de timbru platita la trezorerie in jur de 38 de ron, apoi dureaza in jur de cateva luni, daca vrei sa pastrezi custodia copilului spre educare si crestere, in fata instantei trebuie 3 martori si sugestia mea e sa consulti un avocat pentru reprezentare