Da si este un lucru ff bun pentru elevi. asa ii motiveaza sa mearga la scoala sa nu spun ca i sperie amenda pe care nu o vor plati ei. ci parintii si daca printii vor plati amenzi.la nesfirsit, nu vor mai avea copii bani pentru baruri sau alte activitati extra scolare. Oricum e bine sa fie mai multa disciplina si invatamintul sa redevina ceea ce a fost pina 1990. si putin dupa /. Au iesit oameni [medici, profesori ingineri etc ewtc] ffff bine pregatiti. Sincer nu au fost la NORMA ca acum facem toata lumea facultate si. vai de noi.
Unde ai mai auzit si tampenia asta? Sgur ca nu este adevarat...Nu au niciun drept daca vrei te duci la ore daca nu vrei nu te duci.
Legea e valabila doar daca parintele sau tutorele tau legal a semnat un contract cu scoala/liceul prin care i se aduce la cunostinta ca in cazul in care odrasla sa va lipsi, acesta trebuie sa plateasca o amenda cuprinsa 500-5000 lei(parca asa era). Cei care n-au semnat contract(ATENTIE! Nu sfatuiesc pe cineva sa semneze asa ceva!) nu sunt obligati sa plateasca amenda, doar cei care n-au semnat contractul. Iar parintii trebuie sa fie atenti: scoala e gratuit pentru toata lumea si statul roman nu-ti poate interzice sa vii la scoala, exista exmatriculare, dar in nici un caz nu te poate sili sa platesti; iar apoi elevii nu sunt infractori ca sa fie amendati. E dreptul fiecaruia de a alege: vine sau nu vine. Scoala e gratuita! Si nu scrie nicaieri ca esti obligat sa fii tot timpul prezent. Amenda propusa este uriasa(probabil vor directorii de licee sa-si faca vile). Foarte frumos, parintii organizeaza un consiliu si da in judecata Ministerul pentru idiotenia asta(cred ca cei care au gandit-o ori erau in stare de ebrietate, ori n-au copii).
EUSIATIT eu iti propun urmatoarea situatie. Am 10 absente nemotivate. Imi da amenda. Foarte bine. N-o platesc la fel de bine. Ce poate sa-mi faca? Probabil imi scade un punct la purtare. Dar stai sa inteleg: Imi scade un punct la purtare sau doua, imi da amenda si pe urma mai are si pretentia sa-mi cer scuze? Asta e scoala gratuita? Dar o sa se faca altfel. Ii prinde cu absente si vine diriginta/directorul "Pentru 2 milioane hai ca te iert si nu mai platesti 5" Uite aici afacere... Si cine o sa faca afaceri cu profesorii? Copiii cu bani, adica cei care umblau prin baruri si asta vor face in continuare. Nu esti obligat de lege sa vii la scoala! Daca nu vii, ti se pune absenta, la un anumit nr ti se scade puncte la purtare. Iar cand se strang suficiente, te exmatriculeaza. Asta e tot si asa trebuie sa ramana! Vezi, asta inseamna democratia, dreptul de alegere: vii sau nu vii. Dar in acelasi timp sa fii silit e o dovada de pur comunism, iar scoala nu poate sa scoata oameni capabili dintr-un sistem comunist, iar apoi acestia sa reuseasca intr-un sistem democrat(vezi prea bine atatea esecuri).
Elevi, parinti, nu semnati nici un document in legatura cu aceste porcarii! Daca nu-l semnati la fel de bine va puteti prezenta la ore, nu va da nimeni afara( e ilegal), iar daca cineva face presiuni asupra voastra pentru a semna e mai bine sa informati inspectoratul scolar. Sau si mai frumos, daca sunteti obligati, dati-i in judecata pe cei care fac asta, pentru santaj si amenintare, constrangerea drepturilor si incalcarea lor. Va ganrantez, ca avocat, ca in cazurile cu minori imediat se face dreptate.
Da.Este adevarat. De exemplu:Copilul lipseste 2 zile de la scl[2 ore, etc.] Parintii acestuia vor primi amenda intre 50 de lei-500! Asa ca cei care chiulesc nu vor mai avea bani la ei, fiindca parintii lor vor fi faliti.mrg,nu in totalitate, insa nici asa multi cum isi doreau. Eu as spune ca scoala este scoala si distractia distractie. Elevii nu au voie sa lipseasca de la ore in timpul scolii! Doar daca acesta este invoit de catre un profesor!
Sper ca te-am ajutat!
Da am auzit si eu. dar trebuie sa te prinda vreun cadru diadactic
si o sa primesca si el amenda asa ca poti sa chiulesi in continuare ca profi nu o sa stea sa te alerge
si nici nu au bani sa dea la amenda...
Da am auzit si eu. dar trebuie sa te prinda vreun cadru diadactic
si o sa primesca si el amenda asa ca poti sa chiulesi in continuare ca profi nu o sa stea sa te alerge
si nici nu au bani sa dea la amenda....