Da, este adevarat ca inainte de faza nationala a unei olimpiade nationale poti ramane acasa 2 saptamani. Profesorul pregatitor trebuia sa te anunte. Si eu merg in 17 aprilie la Iasi la faza nationala la Haimovici(concurs de mate) si profa mi-a spus sa raman acasa. Incearca sa vorbesti cu profesoara. Si inasinte de faza judeteana poti sta acasa o saptamana.
In primul rand, Felicitari.
In al 2 lea rand, vorbeste cu profesorul/profesoara. Va pune o foaie in catalog pe care va scrie ceva de genul 'Elev/a xyz este invoita deoarece merge la olimpiada.'.
E simplu, incearca.
Multa bafta la olimpiada
Cand eram la liceu, ma duceam la olimpiadele de romana si istorie, unde am ajuns si in faza nationala.
Sfatul meu ar fi sa vorbesti cu profesorii si sa te invoiasca macar o saptamana, ar fi pacat ca daca tot ai ajuns pana acolo, sa nu obtii si un rezultat bun, plus ca pentru faza nationala trebuie sa te documentezi suplimentar.
Multa bafta!
Lora : probabil cand erai tu in liceu profesorii nu veneau sa semneze condica si sa puna absente astazi te asigur ca ii doare in c*r si fac treaba numai la pregatire.
de la mine din cls, intotdeauna cine s-a dus la faza nationala la orice olimpiada a putut sa chiuleasca in draci. si s-au dus destui. nu stiu daca e o lege, dar exista legea bunului simt si ar trebui sa te scuteasca de pierdut timp aiurea la religie si franceza.
Lora, spre deosebire de tine, eu nu sunt foarte dispusa sa iau zeci de ore din timpul meu liber ca sa invat pentru olimpiada. Si apoi, am si eu o viata, nu am sa stau de dimineata pana seara sa invat. Nu intelege gresit: daca n-as avea alea 2 saptamani de care AM DREPTUL PRIN LEGE sa beneficiez, si as merge la scoala, in mod sigur ca as invata o gramada de timp dupa scoala. Dar daca am alea 2 saptamani, de ce sa nu profit? Nu ma duc la scoala, in schimb invat la olimpiada pana nu mai pot. Apoi, lectiile la scoala se recupereaza.
Cheers!
Felicitari pentru reusita! In legatura cu intrebarea, din pacate nu exista o lege in acest sens. E la mica intelegere cu directorul scolii. Sau poti sa apelezi la inspectorul general. Dar scoala ar trebui sa te sprijine pentru ca nu are prea multe persoane cu astfel de rezultate. Ar trebui sa ceara parintii sa se introduca, in lege, o astfel de facilitate. Daca initiati ceva in acest sens, anunta-ma si va sprijinim si noi.
Mikky98 întreabă: