anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E adevarat ca relatiile intre persoane de acelasi sex erau interzise prin lege pe vremea lui Ceasca?
E adevarat ca in manualele de psihologie scria ca astea sunt boli?
Adica eu si prietena mea am fi fost bagate la zdup si pastilate?
Daca da, de ce?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este adevarat, acestea erau considerate infractiuni, conform Codului penal din 1968, citez:
"ART. 200. Relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex
  Relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex se pedepsesc cu închisoare de la unu la 5 ani.
  Fapta prevăzută în alin. 1, săvîrşită asupra unui minor, asupra unei persoane în imposibilitate de a se apăra, ori de a-şi exprima voinţa, sau prin constrîngere, se pedepseşte cu închisoare de 2 la 7 ani.
  Dacă fapta prevăzută în alin. 2 are ca urmare vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani, iar dacă are ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
  Îndemnarea sau ademenirea unei persoane în vederea practicării faptei prevăzute în alin. 1 se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani."

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Interesant... dar de ce?

| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiindca erau in contradictie cu politica PCR, in primul rand a lui N. Ceausescu si cu credinta majoritatii populatiei.
De altfel cred ca si acum majoritatea nu aproba LGBTQ+.

| mihai69 a răspuns:

1. Da, e adevărat.
2. Nu neapărat; era nevoie de un flagrant pentru a obține o condamnare pe art. 200.
3. Pentru că așa erau atunci legile. Mai nasol era pe vremea inchiziției. Dar încă mai sunt țări care au astfel de legi. Nigeria de exemplu.

| doctorandus a răspuns:

Dap, unii profesori universitari de psihologie sau medicină, rămași mult în urmă, au publicat după 2000 în manuale că astea sunt boli.

| doctorandus a răspuns:

Ideea că drepturile omului sunt o conspirație sinistră=paranoia.

| gabicoo a răspuns:

Da! Articolul 200 Cod Penal! Și nu te pastilau - ca în zilele noastre! Fie te condamnau la locul de muncă, fie te intrenau la nebuni!
De ce? Nea Nicu a fost "gagica" lui Gheorghiu - Dej atunci când au stat amândoi la pârnaie, la Doftana și a rămas cu traume!

| Smmo a răspuns:

Vreti sau puteti sau nu sa va inchipuiti, inainte de revolutie nu exista internet, nu exista televizor color, nu erau supermarketuri, nu exista LGBTQ si multe alte lucruri, oamenii erau mult mai rezervati in a spune si face orice, mai ales in privinta sexului. Aveau griji din alea fundamentale: sa faca rost de paine, lapte, carne, caldura.
Ce iesea din schema era taxat. Si voi ati fi iesit din schema.
De ce-ul tau este unul foarte important si nu am suficiente informatii ca sa iti pot raspunde. Si nu numai de ce era considerat atunci ceva anormal si acum este considerat oarecum normal, pentru ca vremurile se schimba, azi conduce unul, maine altul, dar si ce anume te face pe tine sa fii asa si ce i-a facut pe cei batrani sa fie impotriva.
Caci nu Ceausescu era obstacolul in privinta asta, nici legislatorii, nici psihiatrii si nici comunismul. In fapt, putine tari acceptau aceste relatii in mod deschis.
Probabil ca ai auzit despre Sodoma si Gomora. Daca nu, informeaza-te ce si cum.
Si daca vrei sa afli adevarul, cauta si ce se ascunde sub asa-zisele drepturi ale minoritatilor sexuale si sub asa-zisa libertate si cine le promoveaza si cu ce scop, daca nu cumva sunt si ei frustrati si aplica varianta: nu ne inabusim frustrarile, incercam sa ii facem pe cat mai multi sa fie la fel ca noi.
Poate ca asta o sa iti mai arate un motiv pentru care la noi si nu numai, sunt sau erau vederi mai stricte. Stii ce faceau turcii cu copiii furati?
Ca tot trecu bacul... il mai citim si noi pe nenea asta, sau s-a prafuit?
http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/scrisoarea3.php

| anonim_4396 explică (pentru Smmo):

Aaa scheletul din dulap... da imi place happy
Nu stiu ce faceau cu copiii. Ii duceau inapoi?
Si ce se ascunde sub drepurile minoritatilor sexuale?

Întrebări similare