| McLISTO a întrebat:

E legal sa am in ghiozdan un baston telescopic inchis si pus in husa? Locuiesc Ferentari si am avut multe altercatii cu indivizii de prin zona.

Răspuns Câştigător
| Brizbriz a răspuns:

Complet gresit, Ioandelasal a scris de MULTE ori, bastoanele sunt categorisite ca arme albe, deci nu ai voie cu ele, in autobuz, in metrou, in adunari publice... la scoala

deci, sa mergi prin Ferentari poti, dar, nu sa te duci cu el la scoala, ca sa il ai la intoarcere

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este legal atata timp cat nu-l porti in anumite locuri sau la anumite evenimente.
Conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase  
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;  
b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;  
c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.  
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."

Bula
| Bula a răspuns:

Pana ce scoti tu bastonul din ghiozdan, dupa care il scoti si din husa, dupa care il desfaci si il fixezi...
... ei te pot bate mar...

| Violleta2022 a răspuns:

Sa-l tii in geanta este legal, atat vreme cat nu-l scoti din geanta.
Dar daca l-ai scos si te prinde Politia cu el in mana, este ilegal.

| saftaiiustin a răspuns (pentru Violleta2022):

Complet gresit, poti sa-l ai unde vrei tu.
Daca te agreseaza cineva ai voie sa-l folosesti doar in contextul in care si el are bata sau altceva asemanator.

| saftaiiustin a răspuns (pentru Brizbriz):

Da, am zis gresit "oriunde". Ma refeream in contextul lui.

| McLISTO explică (pentru Brizbriz):

Pai degeaba ca asa de nebun nu ma plimb prin ferentari. e ideea ca la plecare si intoarcere e pericol

| Brizbriz a răspuns (pentru McLISTO):

Da, stiu, insa de transportul in comun sunt sigur
totusi, repune intrebarea la modul asta:
"pot sa iau o arma alba, intr-o cutie inchisa bine, in transportul in comun?"
una e sa porti (deci, scoti arma alba imediat) alta e sa transporti (pana te scotocesti prin sac, pana desfaci cutia, etc.) moment in care s-ar putea sa iti si rezolvi problema, si sa nu incalci legea (cand pleci si te intorci tii obiectul in buzunar, dar in autobuz il pui bine in cutie)

si da-mi si mie un PM daca o faci, si eu sunt curioswinking

| McLISTO explică (pentru Brizbriz):

Am mai cautat si pe net inainte sa pun intrebarea pe TPU si pana la urma cel mai probabil o sa ma car cu telescopica dupa mine.
altii pe aici se plimba cu pistoale laughing

iar asa in orice caz, daca nu stationez, singurii care ma pot oprii sunt jandarmeria iar in cazul asta le zic ca nu am utilizat telescopica pana acum si ca mi-am luat bataie de multe ori ca stau in ferentari si cel mai probabil m ar lasa in pace

| Brizbriz a răspuns (pentru McLISTO):

Da, oricum, succes, si eu cred ca imi iau o telescopica, nu vine nimeni dupa mine, dar poate vin rusii peste noi, si prefer sa nu fiu in ultimul kur golwinking

| Brizbriz a răspuns (pentru saftaiiustin):

Complet gresit, Ioandelasal a scris de MULTE ori, bastoanele sunt categorisite ca arme albe, deci nu ai voie cu ele, in autobuz, in metrou, in adunari publice... la scoala

deci, sa mergi prin Ferentari poti, dar, nu sa te duci cu el la scoala, ca sa il ai la intoarcere

| johnnny123 a răspuns:

Lăsând la o parte problemele legale, cu ce te ajută un baston telescopic în afară de faptul că-ți crește semnificativ șansele să fii înjunghiat?

| McLISTO explică (pentru johnnny123):

Pai cu ce imi creste sansele?
majoritatea smecherasilor din ferentari o dau la fuga in momentul in care ripostezi