| Furnicuta000 a întrebat:

E legal sa iei salariul in mana? De cateva luni m-am angajat in alta parte si sefa mea prefera sa imi dea salariul in plic. Sunt angajata legal, logic, cat scrie pe contract atat imi da, ma rog dupa ce opreste contributiile alea, doar ca asa prefera ea, probabil si pentru ca lucreaza cu muti bani cash. Si nu vreau sa comentez nimic ca oricum imi da destul pentru orele pe care le lucrez ca nu se aduna in niciun caz 40 pe saptamana.
Eu daca imi pun banii aia in cont o sa ma intrebe ANAF de unde ii am sau ma pot verifica undeva ca sunt angajata? Totusi nu as vrea sa stau asa cu ei cash. Am mai pus si in cont la bancomat dar nu pe toti. Nu ma pricep, poate imi explica cineva

6 răspunsuri:
| Laomarginededrum a răspuns:

E perfect legal, nu te intreaba nimic anaf

suntserios
| suntserios a răspuns:

Atat timp cat e aceeasi suma din contract pe care se platesc taxe e legal. Nu are ce sa te intrebe anaf atat timp cat sunt platite taxele pe banii incasati

| gabicoo a răspuns:

Nu este ilegal. Dar mi se pare un pic dubios - verifică la casa de pensii dacă îți plătește contribuțiile sociale.

| siriusblack98 a răspuns:

E legal dar verifica sa vezi daca iti plateste toate contributiile sociale + te sfatuiesc sa nu depui peste 2400 de lei pe card deoarece de la data de 1 se impune o taxa pentru toate sumele de pe card ce depasesc 2400 de lei.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nu e modern. dar e legal.
Probabil nu vrea sa plateasca comisioane pe la banci. Fiecare transfer costa.
O poti intreba.

| Kufu95 a răspuns:

Este legal, nu are treabă ANAF-ul.