Nu sunt avocat, dar sunt jurist si nu inteleg cum nu au vrut sa le platesti pe cale amiabila. Oricum, le puteai plati, plata se face printr-un ordin de plata al debitorului, eventual dupa plata o puteau refuza, dar nu aveau cum sa refuze plata anterior efectuarii ei. Daca datoriile sunt ale firmei, nu te pot executa silit pe tine, aceasta s-ar putea face doar dupa deschiderea procedurii de faliment si obligarea ta la plata, prin hotarare judecatoreasca, in urma atragerii raspunderii. Mai exista un caz, in care ai putea fi obligat, respectiv daca ai fi garantat obligatiile firmei cu bunuri personale. Plateste datoria pe care o ai, cu ordin de plata si la judecata vei demonstra ca ai platit de bunavoie. Oricum, inainte de judecata, trebuia o conciliere sau mediere intre cele doua firme(art. 720^1 Cod procedura civila), nu spui daca au trimis ori nu convocarea la conciliere si ce ai raspuns tu daca ai primit-o. Daca vrei un raspuns mai concret revino cu toate detaliile, poti sa-mi scrii pe privat si tot asa o sa-ti raspund. Nu uita ca datoriile trebuie platite, nici tie nu ti-ar conveni ca altul sa nu-ti plateasca. Numai bine!
Iti poate lua firma daca ai datorii pe numele firmei. Si din moment ce ai datorii, presupun ca a fost facut un document care a confirmat asta. Ce zice acel document?
Din cate stiu eu daca ai scos ceva bani din banca pentru a face respectiva firma atunci automat cred ca ai pus gaj ceva.deci acel lucru va fi pus sub sechestru.
daca nu ai luat bani sau adresa firmei este la domiciliul tau probabil va trebui sa dovedesti cum ai cumparat anumite chestii prin casa care par mai scumpe...
oricum poti specifica avocatului ca ai incercat pe cale amiabila si poate pana la urma obtii un cont in care sa virezi banii respectivi daca ii ai, odata returnate datoriile cauza pentru care esti dat in judecata nu mai exista...
am patit-o si eu cu niste cretinoizi dar le-am achitat inainte sa fie data sentinta.acuma trebuie sa faci rost de contul in care sa virezi sumele de bani.
iti recomand ca pentru astfel de probleme sa cauti asistenta direct la un avocat sau daca vrei pe net parca era un site numit avocat.ro sau net.nu mai stiu exact. dar cred ca si acolo poti obtine ceva raspunsuri
Noi la cursuri la drept discutasem o problema asemanatoare, in legatura cu camatarii care iti imprumuta bani si inainte de data scadentei fug si se ascund undeva ca sa nu poti sa le platesti, revenind dupa ce ai depasit data ca sa iti ceara mai multi bani sau sa te dea in judecata. Profesoara ne-a spus ca singurul lucru pe care poti sa il faci este sa te asiguri ca ai probe prin care sa dovedesti ca ai vrut sa platesti, dar nu l-ai gasit pe respectivul, de exemplu sa deschizi un cont unde depui exact suma care reprezinta datoria(inainte de data scadentei).
Oricum, cel mai complet raspuns l-ai primit deja de la ioandelasal.
G777 întreabă:
AndrewTate7789 întreabă: