| paulneamtu a întrebat:

E ok daca la finalul recensamantului online zi ce acolo 4 intrebari neraspunse? Ca eu imi amintesc ca am raspuns la tot si cand am apasat finalizare nu a zis ca nu-i bine.

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i bine, ca trebuie sa raspunzi la absolut toate intrebarile, cu sinceritate.

| ADK2 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu te supăra, dar din ce văd că zici și pe la alte postări îmi dai de înțeles că recensământul ăsta are o importanță cam mare pentru tine dar pentru mine nu e decât o urmă de dictatură care trebuia demult să dispară. În altă ordine de idei, cine l-a făcut online l-a gândit și prost, când eu am dat să finalizez cu unele întrebări fără răspuns l-a acceptat (eu l-am făcut ca să evit o posibilă amendă, că la noi nu știe pe ce să te mai amendeze, altfel mă durea undeva de el), care în mod normal trebuia să nu mă fi lăsat să-l termin, mai ales că tot "scrollând" (și pe android) sari peste niște întrebări fără să vrei și ai impresia că ai răspuns la toate. Să mă întrebe dacă am curent electric acasă, nu că eu trăiesc între munți, asta era o întrebare de nivelul și concepțiile anilor '20, și alte întrebări tâmpite și lipsite de logica zilelor noastre.

| goguPatent a răspuns (pentru ADK2):

Nu are nicio importanta recensamantul pentru ea. Ea doar isi da importanta.

Dar, dictatura? Ce treaba are recensamantul cu dictatura?

Si " că la noi nu știe pe ce să te mai amendeze", moaama ce bine ar fi sa ne amendeze, asa am fi si noi un popor civilizat.

PS> sa vezi ce surpriza o sa ai cand o sa afli cat din poluatia tarii traieste cum zici cu in anii '20 fara curent si wc in casa.

| ADK2 a răspuns (pentru goguPatent):

Cumetre, trezește te că ești în sec. 21 anul 2022. Recensământul nu e decât o urmă neștearsă de comunism și nimic altceva, ce e treaba statului toate aceste date?

Eu doar eram curios ce treaba are cu dictatura... Poti detalia ideea?

Doar înainte de 1990 pe stat îl interesa și ce număr porți la pantofi, la figurat vorbind. Ce vrei să-ți mai detaliez?

Crezi ca vine statul si iti confisca frigiderul ca le-ai zis ca ai curent in casa?

Adica tu ai impresia ca toate datele alea de acolo nu sunt cunoscute de cel putin 2-3 institutii ale statului deja? Atat de naiv esti?

Cumetre, statul trebuie să se ia de ceva în caz că nu ți-ai dat seama. Aceste întrebări le știu răspunsurile deja, doar știu ce școală am absolvit, ce statut civil am, că am adresa la domiciliul X unde acolo mă și găsești, că la orice bloc e curent, apă și canalizare. Mai interesează-te și mai sus și nu mai gândi tu naiv. Oricum niciodată statisticile nu vor fi reale, orice ai face rolling on the floor

Asa, si faptul ca tu le mai zici odata ca sa fie centralizate te deranjeaza cu? cu nimic probabil, dar e misto asa sa mai scoatem de ici de colo cate o teorie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru ADK2):

Se pare ca nu ai inteels nimic din ce am scris despre recensamandt!
Recensamantul ete o statistica interna a fiecarei tari.
Locuiescd e 30 de nai intr-o tara occidentala unde se face rcenamant corect la fiecare 5 ani.
Recensamantuil nu este nici o urma de dictatura, doar incapacitatea ta de a intelege la ce folosesc aceste adte demografice.
S-a apelat la amenda pentru ca multi ca tine nu au habar de importanta unui recensamant.
Nici o intrebare de aoclo nu este tampenie, fiind intrebari care se pun la toate recensamanturile din lume, in toate tarile, perfect logice si normale, pentru ca se aduna date, pentru o statistica.
Inca nu ai invatat ca trebuie sa raspunzi la toate intrebarile ca un om normal si serios, inca te joci de-a vrutul si copilul razgaiat care nu are chef sa raspunda la anumite intrebari, de aceea statistica aceea nu s-a putut finaliza si nici trimite.
Tratati cu seriozitate aceste lucruri civice, ca este spre binele si folsoul vostru, peste ani.

si

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-ti fa probleme ca nu stie ce vorbeste ADK2
Nu are nici o dictatura cu recensamantului tarii, unii oamnei nu sunt capabili sa inteleaga ce poate face o asemenea statistica si se sperie de ceea ce nu inetlege sau cunoaste.

Recensamatul se face in toate tarile lumii, chiar si in cele mai evoluate tari occidentale ca USA, Canada si Australia.
Locuiesc in Australia de 30 de ani si la fiecare 5 ani se face recensamantul (CENSUS), iar datele centralizate se fac publice pe internet.
Toata informatia de la fiecare persoana se aduna intr-o baza de date enorma, si asa se ajunge la aceste cifre pe fiecare categorie de industrie, de servici, de populatie etc.
Asa aflam numarul barabtilor, femeilor, copiilor, batranilor, asa aflam nivelul salariului mic, mare sau mediu, asa aflam cati sunt angajati si cati nu, cati au studii superioare sau generale samd.

Recensmantul este o baza de DATE, o statistica, pentru a aavea o informatie clara asupra categoriilor de oameni, munca, economie, industrie, sanatate, din tara respectiva.
Nu se publica nimic personal, totul este un numar raportat de fiecare individ, care se aduna intr-o anumita caterorie, deci nu este nici o "dicatura", inventata de oamenii limitati, care nu inteleg ce se intampla in jurul lor, si se sperie ca cineva le cere numaruld e la pantofi ca sa le taie picioarele probabil.
O statistica (baza de date) cu cifre reale si corecte NU omoara sau domina pe nimeni!

Ca exemplu, uite aici statistica recensamantului din Australia din 2021
https://www.abs.gov.au/census

Colega, nu cred că trebuie să ne intereseze atât de mult ce face Australia sau alte țări. Ok, am înțeles că e la nivel global, dar nu cred că e chiar nevoie de unele afirmații cât doar să tragi în jos toată părerea mea iar a ta s-o ridici. Multe lucruri care se fac la alții n-ai să le vezi vreodată la noi, că depinde de nivelul conducerii fiecărei țări. Oricum o duc mai bine ca noi că la ăia nu mori cu zilele și primești probabil ajutor pentru multe lucruri chiar și pentru unii "incapabili" ca mine. Dar hai să-ți mai zic ceva. Statistica tot nu o să fie reală, de ce? Din 100 de oameni să zic că 40 se recenzează online, unii cu răspunsuri parțiale sau altele decât cele reale că se pare că chestionarul nu te obligă să răspunzi la toate câmpurile în cazul României, alții 40 vine recenzorul iar restul de 20 nu dai de ei, deci răspunsurile o să lipsească ca atare iar statistica tot o să fie un pic eronată.
Dar vezi că întreci un pic măsura făcând afirmații jignitoare la adresa mea doar pe baza unei păreri că sunt incapabil mintal și limitat, adică pe ocolite prost doar că am altă părere decât tine pe subiectul ăsta. Eu cred că am voie să-mi dau o opinie atâta timp cât nu jignesc pe nimeni, spunând că mi se pare dictatură era doar o comparație și nu jignire ori mai știu eu ce, oricum nu se câștigă nimic pe TPU din câte știu nici pentru răspunsuri bune, nici pentru răspunsuri proaste.

| Violleta2022 a răspuns (pentru ADK2):

Am sa te rog atunci, din toata inima, cand nu ai idee despre ce se vorbeste, nu mai raspunde in necunostinat de cauza, ca instigi oamenii la discutii si revolta.
Recensamantul NU este nici o dictatura, ci o statistica NATIONALA (adunare de date) total inofensiva pentru toata lumea, care se raporteaza dupa aceea global.

Am înțeles, ok, doresc să ne auzim de bine!

| Vântulalb a răspuns:

Nu e ok. Inseamna ca nu ai terminat chestionarul.
Atentie ca unele intrebari apar in functie de raspunsurile anterioare. Poate de asta nu le-ai vazut.

| Andreidașchevici112 a răspuns:

Cred că e ok