anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E vreo tara in care sa nu se vorbeasca de coruptie?

6 răspunsuri:
HepHap
| HepHap a răspuns:

In tarile cu regim totalitar. Corea de Nord, de exemplu. Sistemele de guvernare de acest tip promoveaza in asa masura despotismul si samavolnicia liderilor, incat coruptia lor nu numai ca nu mai e pusa in discutie, dar nici macar nu mai e constientizata ca atare. Nimeni nu vorbea de coruptie in Romania inainte de 1989. Atunci cand dictatura e statu quo, impunerea vointei celor puternici, manipularea, delapidarea, crimele autoritatilor(actiuni care ar fi incadrate intr-un stat democratic in categoria "coruptie") tin de acea normalitate "anormala" a lucrurilor. Ele nu mai sunt coruptie, ci tiranie.

HepHap
| HepHap a răspuns:

Si intrebarea ta era? E vreo tara in care sa nu existe coruptie?

Si oricum m-am referit atat la inexistenta coruptiei, cat si la musamalizarea acesteia. Cred ca am precizat clar ca in Romania erau prezente toate simptomele unui stat corupt, dar ca intr-un stat in care o mica mana de oameni conduce arbitrar totul, coruptia intra intr-o alta categorie semantica.

Nu stiu despre ce confuzie vorbesti, ti-a precizat foarte clar cum stateau lucrurile. Te asigur, dragul meu, ca in Elvetia se vorbeste de coruptie. Si in cele mai grozave paradisuri fiscale sunt cazuri de coruptie.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Probabil Sultanatul Bruneiului...

| cîrne a răspuns:

Tr1ckster, cred ca faci o confuzie. una e sa nu se vb si alta e chiar sa nu existe.si atunci se faceau o groaza de magarii, numai ca se musamalizau.stii doar ca ceausescu era atat de rupt de realitate incat el a crezut ca pe 22 dec lumea venise sa-l ovationeze.eu n-am prins vremurile alea, recunosc, insa nu pot fi de acord cu tine, oricat de mult argumente pertinente ai avea.eu as da drept exemplu elvetia

| jkjhcshbbzmb a răspuns:

Nu prea cred

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Dacă nu se vorbește, înseamnă că acea țară este prea săracă!
Pa, pa.