| G a întrebat:

Este legal ca rudele prin alianta sa se casatoreasca? De exemplu, sora sotiei cu fratele sotului.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este legal. Codul familiei interzice doar casatoria intre rudele de sange, pana la gradul IV.

regis
| regis a răspuns:

Da, este perfect legal, am avut chiar niste rude in aceasta situatie. In biserica parerile sunt impartite, initial li s-a spus ca nu este posibil, dupa multi ani insa un alt preot afland despre asta s-a aratat foarte mirat, spunand ca nu exista nici o restrictie de acest fel in biserica ortodoxa, ba chiar i-a invitat sa vina cand vor la biserica impreuna cu nasii, pentru a oficia casatoria religioasa.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu are treabă alianţa cu sângele.
Rudele de sânge nu au voie prin lege dar cele înrudite prin alianţă da.
Pa, pa.

mira
| mira a răspuns:

Nu exista nicio interdictie in acest sens.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Teoretic si legal ar trebui sa se poata! Am mai auzit de doi frati casatoriti cu doua surori! Doar nu sunt rude de sange!

| cornculapte a răspuns:

Cred ca este legal. Din cate am auzit, biserica n-o sa-i cunune decat impreuna, adica nunta dubla (fratii si surorile, ambele cupluri), dar cununia civila este legala. Nu vreau sa te informez gresit, asa am auzit. De cununia religioasa mi-a spus profu' de religie, insa de cea civila n-am auzit nimic sigur, dar ilegal nu vad de ce ar fi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consangvinitatea e inlaturata din start din cauza ca reprezinta, in afara de unele anomalii la nastere, un atac frontal asupra sistemului imunitar.Deci daca nu-s rude de singe se pot casatori fara probleme.

| EvaTramell a răspuns:

Daca unul dintre soti moare, in mod normal, celalalt nu are voie sa se casatoreasca cu fratii acestuia, cumnatele, fiii rezultati din alte casatorii. Insa s-au vazut cazuri multiple, in care cumnatii se casatoreau intre ei dupa decesul sotului/sotiei.

| andreeada a răspuns:

Da stai linistit daca nu sunteti rude de sange pana la gradul 4 puteti sa va casatoriti! succes