Da, este legal. Codul familiei interzice doar casatoria intre rudele de sange, pana la gradul IV.
Da, este perfect legal, am avut chiar niste rude in aceasta situatie. In biserica parerile sunt impartite, initial li s-a spus ca nu este posibil, dupa multi ani insa un alt preot afland despre asta s-a aratat foarte mirat, spunand ca nu exista nici o restrictie de acest fel in biserica ortodoxa, ba chiar i-a invitat sa vina cand vor la biserica impreuna cu nasii, pentru a oficia casatoria religioasa.
Bună.
Nu are treabă alianţa cu sângele.
Rudele de sânge nu au voie prin lege dar cele înrudite prin alianţă da.
Pa, pa.
Teoretic si legal ar trebui sa se poata! Am mai auzit de doi frati casatoriti cu doua surori! Doar nu sunt rude de sange!
Cred ca este legal. Din cate am auzit, biserica n-o sa-i cunune decat impreuna, adica nunta dubla (fratii si surorile, ambele cupluri), dar cununia civila este legala. Nu vreau sa te informez gresit, asa am auzit. De cununia religioasa mi-a spus profu' de religie, insa de cea civila n-am auzit nimic sigur, dar ilegal nu vad de ce ar fi.
Daca unul dintre soti moare, in mod normal, celalalt nu are voie sa se casatoreasca cu fratii acestuia, cumnatele, fiii rezultati din alte casatorii. Insa s-au vazut cazuri multiple, in care cumnatii se casatoreau intre ei dupa decesul sotului/sotiei.
Da stai linistit daca nu sunteti rude de sange pana la gradul 4 puteti sa va casatoriti! succes
anonim_4396 întreabă:
sabin89 întreabă: