Este ilegal atata timp cat cladirea nu iti apartine, este proprietate privata sau proprietatea statului, pentru ca se considera act de vandalism, chiar daca stencil-ul ca si graffiti-ul sunt reprezentari frumoase, unele nu chiar asa, dar oricum pentru cei ce fac asta, semnifica arta, si chiar si pentru unii care doar privesc, ca mine. Insa nu mi-ar placea ca zidul extern al casei sa-mi fie pictat si sa-l gasesc asa intr-o dimineata care oricum a inceput prost. Amenzile sunt destul de usturatoare, cred ca si in functie de locul pe care ti l-ai ales de facut stencil-ul... sper sa iti fie de folos. Din cate am inteles sunt diferite organizatii non-profit care pledeaza pentru intrarea acestor forme de arta in legalitate.
Stai asa stii ce inseamna termenul stencil?
Se efectueaza cu un sablon si se poate alica pe pereti interni si externi pentru a infrumuseti decorul si cind zic infrumusetza nu zic a murdari ca si pe 3 mai a fost Ziua Mondiala a Libertatii Presei, iar la Universitate in zona fantanii s-au amplasat niste panouri pentru stenciluri, graffiti si stickere. In concluzie arta stradala este o metoda de promovare ieftina, rapida si necostisitoare prin care iti apropii foarte rapid clientii.
Deci daca grafitti e ilegal cei care murdaresc pereti in modul asta sunt in aceas "oala"
Este ilegal atata timp cat cladirea nu iti apartine, este proprietate privata sau proprietatea statului, pentru ca se considera act de vandalism, chiar daca stencil-ul ca si graffiti-ul sunt reprezentari frumoase, unele nu chiar asa, dar oricum pentru cei ce fac asta, semnifica arta, si chiar si pentru unii care doar privesc, ca mine. Insa nu mi-ar placea ca zidul extern al casei sa-mi fie pictat si sa-l gasesc asa intr-o dimineata care oricum a inceput prost. Amenzile sunt destul de usturatoare, cred ca si in functie de locul pe care ti l-ai ales de facut stencil-ul... sper sa iti fie de folos. Din cate am inteles sunt diferite organizatii non-profit care pledeaza pentru intrarea acestor forme de arta in legalitate.
Si astia zic la sfarsitul tutorialului ca e ilegal. http://adprice.ro/cum-sa-fac-un-stencil-graffiti/
Stencilul e o forma de grafitti. Grafitti-ul este ilegal. Deci da, stencilul este ilegal pe cladirile publice.
Graffiti este legal doar pe cladirile parasite(este si o lege ca ai voie pe cladirile parasite dar nu mai stiu care e ) In concluzie pe cladirile parasite ai voie!
Nu poti desena sau aplica afise pe peretii unor cladiri daca nu ai acordul proprietarului.
Doge23 întreabă: