Legea romana nu interzice si nu prevede o anumita tinuta pentru strada ori plimbarea in parc, asa ca este permis, conform principiului de drept ca este permis tot ce nu este interzis expres.
Totodata, daca generezi un scandal public pentru ca oamenii in parc se scandalizeaza pentru ca esti in pijama sau in costum de baie, poti primi o amenda frumusisa la Legea 19 - in Romania (asta o stiu de la un prieten care mi-a povestit despre aceasta lege)
Nu stiu de care lege 19 spui, in fiecare an exista o lege 19, anterior prezentei legi (L.61/1991) contraventiile la ordinea publica erau reglementate de Decretul 153/1970.
Scuze, Legea 61.
Am vrut sa vad daca esti atent :p
Depinde de tara si de legile locale.
La noi, in cel mai rau caz, te vor duce la psihiatrie...
În chiloți nu, că tulburi ordinea publică. În pijama, o să cheme Smurdul, crezând că ai scăpat de la țimbiri bimbiri.
Depinde, daca e foarte frig si esti in costum de baie sau pijama, lumea va crede ca esti nebuna si cheama Politia.
N-ar fi neaparat ilegal, asta daca ai gasi pe toti imbracati asa, ceea ce nu e posibil, daca e sa fie extrem de cald afara si simti ca e prea mare caldura automat poti sa iesi in costum de baie. Sau in maieu si pantaloni scurti. Aia ar fi o varianta mai putin umilitoare.
Cum nu este expunere de nuditate, cred ca e legal. Eu am mai vazut vara oameni in pijama sau femei in halat pe strada. Se mai duc de colo colo la un vecin si le e lene sa se mai schimbe.
Pe langa stranduri mai vezi tineri imbracati gen costum de baie.
FreddieM întreabă: