Şi cum îsi dă poliţia seama dacă l-ai folosit cu motiv sau nu?
Daca esti reclamat de victima se va face cercetarea si se vor lua in considerare toate elementele din care rezulta daca l-ai folosit in autoaparare sau tu ai atacat - locul, imprejurarile, persoata ta si a victimei, martorii, etc.
Nu de alta, dar mie mi s-a întâmplat acum vreo 4 ani ca poliţia sa-mi confişte un spray de genul, pe motiv că este periculos să umblu cu aşa ceva la mine.
De fapt ei mă căutau de spray-uri cu vopsea, aveau impresia că dacă mă sprijin de un garaj neaparat fac şi graffiti.
Deci, dacă eu merg pe o stradă mai pustie şi văd pe cineva, după care scot spray-ul şi-i dau în faţă (fără martori), pot sa-l acuz că a vrut să mă atace iar eu m-am autoapărat?
Nu neaparat, la fel si el poate sa te acuze ca l-ai atacat. O sa fie cuvantul tau contra celui al lui. Si daca el nu are nici un obiect de atac si sunteti cam de acelasi fizic atunci nu prea o sa fii crezut tu.
Deci daca eu fac un spary cu piper acasa, nu il cumpar de nicaieri nu are sigurante cum am vazut ca au cele produse in fabrici si e pus intr-o sticluta pe care o aleg eu este legal atata timp cat nu il folosesc nejustificat?
Da, este legal, ti-am spus si de prima data.
A fost odata un caz in care un hot a intrat in casa unui om. Avea un cutit. Proprietarul casei avea si el un cutit. S-au injunghiat intre ei. La puscarie a fost condamnat proprietarul... ce au spus judecatorii? Ca proprietarul avea un cutit cu lama mult mai mare decat lama cutitului detinut de hot. Adica hotul avea un briceag, iar proprietarul a scos satarul.
Daca un individ iti da un pumn, si tu il ataci cu spray, ai sanse sa fii condamnat pentru folosirea ilegala a spray-ului. In exemplul dat de tine vei fi iarasi acuzat, pentru ca te aperi in momentul in care esti atacat, nu in momentul in care presupui ca ar vrea cineva sa te atace. Ce ar insemna exemplul tau? Daca unul se uita urat la tine pe strada, te duci si ii dai cu spray in fata. Nu, e ilegal.
Cunosc şi eu situatii în care unii au fost atacaţi cu arme albe, ei având asupra lor alte arme albe, după care tot cei atacaţi au fost traşi la răspundere.
Legea de la noi o suge urât...
Stai asa. nu stiu cum, cred ca din cauza febrei, dar ieri am scris un raspuns de toata jena. Imi cer scuze daca n-ai inteles nimic. Il corectez acum
Este legal detinerea lui si este legala si folosirea lui impotriva animalelor, dar este interzis sa il folosesti in cazul oamenilor.
La tine in casa poti sa-l folosesti doar daca esti in legitima aparare!
Da. evident, daca nu il folosesti prosteste. atunci cand te ataca cineva ai dreptu la legitima aparare.
DaniTDCI întreabă: