| MyBikeGreat a întrebat:

Este legala bicicleta cu motor? Si daca nu, ce pasi trebuie sa urmez?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sigur ca este legala doar circulatia cu ea pe drumurile publice este ilegala fara sa ai permis de categoria AM sau de alta categorie si sa fie inscrisa in circulatie, bicicleta cu motor este moped.

3 răspunsuri:
| MusicON95 a răspuns:

Da este legala, eu am vazut ceva oameni cu biciclete cu motor pe strada chiar si de vanzare am vazut big grin

suntserios
| suntserios a răspuns:

Legala este atat timp cat respecti codul rutier... adica e inmatriculata si tu ai permis corespunzator

| Andrei7520152 a răspuns:

Bicicleta cu motor se incadreaza la categoria moped si ai nevoie de permis de categoria AM care se poate obtine doar dupa implinirea varstei de 16 ani.
Conform OUG 195/2002 (Codul rutier), astfel cum a fost modificata prin L.203/2012, mopedul este un vehicul, cu două sau trei roţi, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4 kW, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric.

Întrebări similare