| medelin a întrebat:

Este legala publicitatea facuta pe peretii exteriori ai blocurilor fara acordul proprietarilor? as vrea sa stiu daca am dreptul sa dau reclama jos chiar daca nu-mi acopera ferestrele.

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Avand in vedere ca blocurile sunt proprietate privata este ilegala orice publicitate facuta fara acordul proprietarilor, chiar si daca nu-ti acopera ferestrele. Daca iti acopera ferestrele ar trebui sa te plateasca bine... de obicei asa se intampla. Dar trebuie sa intrebi la asociatia de locatari poate presedintele a semnat ceva... caz in care este legal. Intreaba-l insa ce bani a luat pentru asta.

2 răspunsuri:
| stina a răspuns:

S-ar putea sa fie deal-ul presedintelui de asociatie sau al administratorului, daca esti proprietar si nu ai semnat nimic care sa le permita afisarea reclamei. Asa ca zic sa vb cu responsabilii de asociatie intai. Pentru ca astora cu outdoor nu le convine sa aiba probleme si de obicei platesc si au contracte pentru afisajul pe cladiri

| mad a răspuns:

Nu este legala, poti sa o dai jos oricand, chiar daca este o afacere a asociatiei. Asociatia nu are dreptul sa faca afaceri fara ca tu sa iti dai acordul. In astfel de cazuri, daca te simti super ofensata poti actiona asociatia in istanta ca face "afaceri" cu proprietatea ta sau o vizita cu politia la sediul asociatiei. TOTI locatarii celei mai mici subdiviziuni comune (scara, blocul) trebuie sa semneze pentru incredintarea acordului de folosire, modificare a proprietatii comune.