| BeingSelfless a întrebat:

Este o luptă aprigă la nivel global între sectorul public și sectorul privat, încât sectorul privat militează până la descentralizare completă (oamenii și afacerile), iar sectorul public militează pentru centralizare completă (oamenii care doresc acest lucru și instituțiile publice naționale, europene, globale, etc).

Destul de greu să relatez ce face fiecare, dar ambele părți spun că sunt pentru binele și interesul tuturor pe termen scurt, mediu și lung. Totuși, în viața reală și viața omului simplu, ambele variante nu sunt deloc avantajoase, ba chiar ambele sunt distrugătoare la anumite puncte.

Se poate găsi o cale de mijloc?

Se poate găsi mijloace să fie benefice tuturor?

Cel puțin referitor la "lumea vestică" (continentele Europa și America de Nord) pentru că aici vom trăi mult timp, și o comparare mai ușoară; incluzând Africa, America de Sud, Asia și altele, ar fi mai dificil.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu nu prea inteleg care e lupta asta apriga la care te referi...
In tarile civilizate cu economii puternice nu e nicio lupta apriga. Statul si privatii sunt parteneri

| DeMicUnC?l?tor a răspuns:

Cale de mijloc. Da, Asta se incearcă tot de cănd există Democrația. de peste 2500 de ani.
Eu Sunt de părerea lu Socrate. Sistremul actual democratic nu generează egalitate și nu cred că va reușii să mai mult de 0.01% din numărul total a cetățenilor din Europa și America de Nord.

In America de nord intreprenorii mici și afacerile de familiei sunt foarte multe și sunt sprijinite de guvern,
Lupta aprigă de care vorbești am intălnit-o in Romănia și este simțită in toate sectoarele țări.
In restul țărilor Europene lucrurile stau puțin mai bine decăt in Est. Dar nimeni nu incurajează privatizarea micilor afaceri de familie

| EliLeli a răspuns:

De unde ai luat ideea asta. Sau da-mi un link mai bine.

Din cate stiu eu sectorul public furnizeaza servicii publice, stabileste reguli pentru mediul de afaceri (pentru sectorul privat) etc.
Iar sectorul privat creeaza locuri de munca (in principal).