anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este obligatoriu sa faci religie in liceu? Am observat că pe fișa de înscriere este întrebarea: "Doresc să studiez disciplina RELIGIE: DA/NU". Eu nu aș vrea să o studiez deoarece este alegerea mea personală. Aș vrea să știu... există altă oră la care poți merge sau să fie aceea o oră liberă?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este obligatoriu, poti sa nu faci.
Conform L.1/2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 18
  (1) Planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplină şcolară, parte a trunchiului comun. Elevilor aparţinând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numărul lor, li se asigură dreptul constituţional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii.
  (2) Înscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei opţiuni se face tot prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. În cazul în care elevul nu frecventează orele de religie, situaţia şcolară se încheie fără disciplina Religie. În mod similar se procedează şi pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile pentru frecventarea orelor la această disciplină."

0 răspunsuri: