| BeingSelfless a întrebat:

Este posibil să se voteze ca un primar să fie dat afara din primărie, la fel cum a fost votat să fie în primărie, pe motiv că nu-și îndeplinește promisiunile și alte activități necesare chiar dacă mai are timp din mandat?
Până la următoarele alegeri oficiale să fie cineva interimar.

Nu am auzit de acest lucru până acum, mi s-ar părea total normal, și democratic.
De ce nu ar fi?

Din ce am căutat, sunt doar modalități mai oficiale, prin caz penal sau judecat sau altele. Nu mi se pare îndeajuns.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da este posibil sa fie demis legal printr un referendum de demitere. Pentru asta trebuie că 25% din cei cu drept de vot sa semneze pentru acest referendum și să se adreseze prefectului

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Da, la noile alegeri, faceți astfel incât să fie "fie dat din primărie".

Așa e total normal și democratic

| johnnny123 a răspuns:

A fost ales pentru un mandat, deci ghinion.
Dacă nu este condamnat, nu-și dă demisia sau nu moare, oamenii trebuie să trăiască cu el.

Nu poți să organizezi alegeri noi de fiecare dată când un ales nu-și face treaba și nu-și respectă promisiunile din campanie.

Ar înseamna să organizezi alegeri în fiecare zi.

| Lioana a răspuns:

Primarul se poate schimba la noile alegeri. Nu-l mai votati si nu mai iese primar.
In timpul mandatului trebuie sa fie condamnat pentru o fapta penala ca sa fie îndepărtat din functie.
Mai exista varianta referendumului dar e greu de ajuns la ea pentru ca e nevoie de semnatura unui sfert din populatia orașului cu drept de vot pentru a se organiza.