| StefanDrg a întrebat:

Este site-ul smartlicense.ro de incredere? Intreb pentru a cumpara o cheie windows digitala

2 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Cumpără de pe site-ul oficial al Windows

| NLS a răspuns:

Nu cunosc site-ul,
dar problema acestor licente nu tine de vanzator foarte mult.
Ci de Microsoft, de felul (aproape mereu dubios sau foarte dubios) cum au fost obtinute si de reclamatiile pagubitilor.

PE scurt, licentele acelea sunt originale, si iti activeaza Windowsul ca si orice alta cheie originala.
DAR nu sunt procurate legal de vanzator, nu sunt cumparate de la Microsoft.
Sunt cumparate/obtinute cu carduri de credit si Paypal-uri furate,
sau sunt licente Volum care au ajuns pe piata neagra (licentele Volum se vand doar companiilor, dupa cum poate sti, nu pot cumpara eu sau tu asa ceva).
Mai pot fi licente recuperate de pe calculatoare mai vechi (licentele de Windows 7 s-au putut transforma foarte mult timp in licente de Windows 10, si apoi, licentele de W10 pot fi folosite fara probleme pentru a activa W11).
Altele sunt licente destinate pietelor din tarile sarace, ce vin pe calculatoare OEM (de la branduri/mari integratori de sisteme) sau laptopuri. Cu alte cuvinte, legal, acele licente sunt valabile doar pentru India, si cineva a facut rost de ele si le vinde aici, ilegal.

Problema apare, cand cineva reclama acest lucru, in speta, paguba.
Daca e mai mare, Microsoft se vede nevoit (fortat eventual de pagubit) sa ia masuri, si dezactiveala acele chei.
Asa ca tu poti eventual ramane cu buza umflata dupa un timp.

Poti cumpara de la ce magazin doresti, toate sunt la fel.
In momentul cand te plangi ca ti s-a blocat serialul, foarte putini vanzatori iti mai ofera altul, poate doar daca esti tipul acela mai nesimtit, care stie cum sa-i ameninte si sa se impuna.

PS: am patit asta, cu 2 seriale.
In total am cumparat 4 licente de pe 3 site-uri.
2 licente de Office - nu au functionat deloc.
2 de Windows, una functioneaza inca si acum.
A doua a fost blocata dupa 2 ani.