Da, este diferenta, dar nu pentru banii dati pe acte la notar, acestia sunt aceiasi (onorariul notarial TVA la acesta si taxa de intabulare).
Diferenta este ca la contractul de vanzare-cumparare platesti si pretul cumpararii iar donatia, de regula, este gratuita, doar donatia cu sarcini nu este gratuita.
Sunt diferente! In primul rand titlu de donatie se poate retrage oricand, adica: daca cineva iti da ceva cu titlu de donatie si se razgandeste iti poate lua obiectul inapoi, astfel deposedandu-te de obiect. In schimb contractul de vanzare cumparare este sigur si nu se poate anula sa zic asa. De asemenea acesta se poate infaptui cu o suma de bani fictiva. Sa nu platesti de fapt bani pentru acea casa, daca ti o da mama tata etc. : )
Ok,deci,recomandat este sa fac act de vânzare-cumpărare. Ai idee cam cat costa alcătuirea actelor(aproximativ) în situația mea?(n-am mai avut de-a-face până acum că astfel de lucruri și as dori să-mi fac o idee) pe net am văzut că undeva peste 2500 lei, dar parca mi se pare cam mult
"| CravataAlbastra: daca cineva iti da ceva cu titlu de donatie si se razgandeste..."
nu echiar așa ci doar dacă nu își respectă angajamentele pe care și le-a asumat, în fața notarului, angajamente inserate în conținutul contractului
Ai banii? trebuie să faci transfer bancar!
2500 lei ii ieftin pentru niste acte de vanzare-cumparare, totusi nu ma pricep la preturi... dar din ce am auzit, actele alea pot fi mai scumpe de atat
Numai stiu preturile actuale, cel mai bine te interesezi la mai multi notari pentru a gasi cel mai bun pret
Nu ne intelegem.
poate nu am eu termeni academici dar stiu ce zic, tu te teferi la altceva