Nu exista vreo lege care sa te oblige sa vorbesti manierat, atata timp cat nu jignesti persoana respectiva.
Nu exista o asemenea lege, cu exceptia ca in cazul elevilor exista Statutul elevului, cu indatoriri si interdictii pentru acestia, in relatiile cu personalul didactic.
Da, codul penal, pentru ultraj. Lipsa de politete la adresa orgaelor este ultraj.
Art 239 Ultrajul | Codul Penal
Insulta, calomnia ori amenințarea săvârșită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui funcționar public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 4 ani.
Nu stiu eu nu cred ca vorbitul la persoana a 2-a este o insulta, calomnia este discreditare, defaimare, vorbit de rau pe nedrept, iar nu cred ca-l vorbesc de rau
Lipsa de respect este insulta. Sa stii ca legie au si spirit nu numai litera. De altfel chiar intrebarea este gresita: orice adresare este la persoana a 2-a, doar ca poate fi a 2-a singular sau plural.
Ia adreseaza-te un in instanta la persoana a 2-a singular si vezi ce patesti: te baga la sfidarea instantei.
Serios? Ia zi si mie articolul din lege care sustine ce stpui tu.
*spui.