Eu unul sunt pacifist convins. Cred in rezolvarea oricaror conficte prin diplomatie. Din pacate nu toti gandesc precum o fac eu, atata timp cat ura si razbunarea continua sa existe, cat timp nu toti stiu valoarea iertarii, dar mai ales atata timp cat exista oameni care fac orice pentru interesele lor, vor exista razvboaie si conflicte.
Sunt adept pacii.
Pacea va fi cand se va intampla un cataclism in aceasta lume, garantez asta. Funda?
" Pacea nu este decât o scurtă pauză între două războaie."
Pentru mine pacea inseamna liniste,fericire, speranta, iubire. Sunt adept al pacii dar nu cred ca va exista vreodata cu adevarat pace in lume pentru ca oamenii nu se vor schimba niciodata. Va exista lacomie, dorinta de putere, dorinta de imbogatire etc.
Sarbatori fericite!
Adeptul păcii? DA! Sunt, dar cred că va dura cam 150-200 de ani până la o pace totală.
Dapa ce ne razboim si scapam de aia cu jihadu lor si de luptele lor cu evrei atunci o sa fie pace.
Pentru mine, pacea este un lucru foarte important, care ar trebui sa il avem toti.
Pace pe pamant va fi atunci cand nu vom mai auzi toate rahaturile spuse la TV, ba ca vine apocalipsa, ba nu stiu ce!
Sunt pacifista.Pacea pentru mine inseamna intelegere si voie buna.Nicioadata nu va fi pace pe pamant intrucat oamenii cu averi considerabile vor din ce in ce mai mult si nu renunta pana nu isi ating scopul, chiar daca asta inseamna sa ucida oameni.
Nu exista pace absoluta atat timp cat exista pacat. A fi un adept al pacii poate fi interpretat diferit. Pentru a obtine pace, trebuie sa lupti. A lupta nu inseamna intocmai a folosi o strategie democratica, pentru ca nu este intodeauna eficienta. Luptele de emancipare a multor paturi sociale pentru a obtine anumite drepturi menite sa puna in echilibru anumite forte, au fost de natura razboinica.Ex: Lichidarea comunismului din Romania nu putea fi efectuata pe cale pasnica, de aceea era nevoie de o confruntare "rigida"(rev. din 1989). Lichidarea sclaviei din SUA, lichidarea serbiei, obtinerea independentei unui stat fata de alt stat au avut si ele un caracter militar s.a.m.d Pentru a folosi tactica diplomatiei(care si ea e o forma de lupta nu mult superioara) e nevoie de circumstante favorabile sau de o constiinta umana treaza din partea celor aflati in conflict, de altfel utopia "pacii" devine o realitate (variabila) sub o alta optiune. Societatea Natiunilor Unite a incercat sa rezolve conflictele pe care pasnica, dar s-a dovedit a fi mai mult ineficienta din cauza incompatibilitatii de interese, idei... Drept concluzie, pacea pe care o cream face parte dintr-un sistem uman, instabil, iar pacea divina are mai mult un caracter individual decat colectiv si nu se poate impune total din cauza caracterului nostru eterogen si prin urmare nu putem fi pacifisti absoluti. (Ce-i drept la capitolul asta am anumite dubii...)
Adevarul adevarat este ca lumea a evoluat foarte mult mai ales dupa un conflict razboi smd! Deci avem nevoie de unele conflicte in lume si unele razboaie.Sincer sa fiu pe mine ma inspaimnta cand in lume numai adu foarte des de cate un conflict razboi smd! Pentru ca nu vreau de la atita pace să ia nastere un ...inţelegi?
Pacea nu e o caracteristica a oamenilor.Nu ne sta in fire sa depunem "armele", sa facem podul de flori - sau daca cineva il face, apoteotic vorbind se gasesc destui ranchiunosi care sa-l darame - sa ne luam manuta de manuta si sa pornim marea hora a popoarelor si a raselor umane unite sub simbolul asta hippiot si ingraditor.Pacea nu rezulta in progresul oamenilor, pe cand razboiul, face asta oricand.Desigur,cu sacrificii,dar daca,vorba lui Dom Cobb,mergem mai adanc, vedem ca progresul (sau excelenta, ca nu-s departe una de alta) si sacrificiul sunt doua lucruri ce devin, la un moment dat, perpendiculare.Sacrificiul,sangele,gloantele trase orbeste, transeele s.a.m.d sunt inerente progresului.Si trebuie trasata o foarte clara linie intre razboi si conflict.Un razboi e pe bune, un conflict e o toana a celor doua combatante.Pacea este ceea ce tine omul in loc,chiar daca-mi reiterez prima parere.E,prin definitie,lipsa concurentei, lipsa luptei, e lipsa personalitatii, implicit, a comportamentului uman.Care anatomic si psihic, e construit sa concureze, nu sa dantuie in mara hora la Woodstock.Nu,nu va fi.Si nu trebuie sa spun Inshallah, ca nu ne trebuie ajutor, nici de la divin, nici de la ceva revolutie a ceea ce fac oameni.Vom avea noi grija sa nu fie pace, pentru ca nu e de noi.Pace sa aiba Ono, Lennon si alti patetici care inca mai cred ca oamenii nu au de ce sa sara constant unul la jugulara celuilalt.Hai,v-am tucat!
Bună.
Războaiele sunt de când lumea și pământul.
Niciodată nu va fi pace absolută.
Crăciun fericit!
Pa, pa.
anonim_4396 întreabă: