Da, sunt patriot, sunt cinstit, am o constiinta curata si o intelegere vie. Minciuna, denegrarea si interesele politice distrug Romania, imaginea ei si demnitatea poporului roman.Nu putem sa spunem ca nu mai avem nici o sansa sa devina o tara respectata, ca orcare popor avem si lucruri bune si mai putin bune, dar tot timpul lucrurile bune es la suprafata si mandria de a fi roman nu se pierde, am sa-ti dau cele mai recente exemple, victoria lui BUTE si numirea unui comisar roman la U E in persoana lui DACIAN CIOLOS in probleme de agricultura situatie ca ia infuriat pe britanici.
Sunt patriot. Multi nu inteleg ce inseamna sa fii patriot. Cel care isi iubeste tara, istoria, limba, traditiile se poate numi patriot. Cel ce poate sa sacrifice multe pentru ea este patriot. Cel ce este mindru de originile lui, prin prisma trecutului daca prezentul nu e satisfacator. Cel mai mare act de patriotism este sa mori pentru tara ta. Asa suna un,, Glas de roman " :
Plang romani in umbre sterse
cautand culori si-un nume
hrana ranilor perverse
o traditie, cutume
se desteapta toti romani
intr-un glas de libertate
cautand printre pagani
cate-o sora, cate-un frate
un soare asfinteste-n tricolor
in dealuri, munti si campii
si in al patriei freamat si dor
romani sunt si batrani si copii
suflete bat intr-un nume
cand rasar pe cer trei culori
si oricand si oriunde in lume
roman te nasti si roman mori
Daca ar iesi toti tinerii in strada ca in timpurile vechi as iesi si eu. As muri pentru tara mea daca as sti ca moartea mea nu e inutila si ca poate schimba ceva.
Buna!, asta e baza ce sustine poporul aceste TRADITII,- care in esenta lor is f. puternice!, is MANDRA CA-S ROMANCA!, La multi ani ROMANIA(91ani)!, Pa, pa!
Si eu sunt plecata, si zic cu madrie ca sunt romanca, cu tote ca m-am stabilit definitiv aici si am o familie, niciodata nu am considerat-o tara mea. intr-o diuscutie cu mama am folosit o expresie pe care a uimit-o, am zis: "astia de aici" referindu-ma la locuitarii tarii unde stau, pentru ca eu ma simt romanca si nimeni nu poate schimba asta. si apropode ce a zis becemi, eu nu as muri pentru tara mea, deoarece nici ea nu s-a stresat sa ma tina aproape, si nu as muri pentru nicuna, poate sunt lasa dar timpurile se mai schimba, nu putem muri pentru a apara tara cand ea ne lasa sa murim de foame, daca ma intelegi ce vreau sa zic.
Sunt mandru ca sunt Roman! Dar plec si ma semnez:Hei tu sei Romeno? No! Sunt:Albanez!
http://www.youtube.com/watch?v=ny-1qIhGmCA
Sa mori pentru patrie? Astea is povesti!
Tre"sa gasesti ceva pentru care merita sa traiesti!
Prostii mor pentru ideile celor destepti,
si nu exista oameni suta la suta corecti!
http://www.youtube.com/watch?v=-Osr3RWrNBI
Auditie placuta pentru ascultatori!
@scelerat, de ce sa moara cineva pentru tara? Tu stii cati au murit pentru ca noi sa fim liberi, sa avem posibilitatea de a alege, si-au dat viata lor pentru ca noi, generatiile ce au urmat, sa avem posibilitatea sa facem CEVA si toate astea DEGEABA. Daca mori pentru orice alta tara, probabil ca dai dovada de patriotism, daca mori pentru Romania, dai subiecte tabloidelor si mass-mediei vreo 4-5 zile, dupa care ramai intr-o arhiva de la stirile orei 5.
Toti romanii ar trebui sa fie patrioti.
Ii urasc pe cei plecati afara care denigreaza tara. Dar cel mai mult ii urasc pe cei care ne distrug imaginea cu comportamentul lor in tari straine, majoritatea lor rromi, dar si unii romani
Da, ca nu se mai intorc, e altceva, dar tu ca roman, nu vorbi de rau tara mama. Multi au luptat si au murit pentru libertatea ei.
Si eu sunt plecat afara, dar inima tot la tara mea imi este. Niciodata nu o voi denigra. Si oricum o sa ma intorc in tara.
La multi ani Romania Mare!
Eu sunt patrioata. Am avut posibilitatea sa lucrez, traiesc afara. Nu am ajuns. Ma gandeam ca e penibil sa nu poti face ceva in tara ta. La trait afara ma refer la emigrare. E vorba de Canada. Eu am initiat plecarea, 3 prieteni au plecat din 2005 si eu m-am tras pe cur pana la urma. Le merge bine si ma bucur foarte mult pentru ei. Au fost de 2 ori acasa si ghici, brusc totul e jeg aici, naspa rau ''ca la noi in Canada''... Eu le ziceam ca sa taca-n puii mei ca nu au plecat decat de 3-4 ani si schimbarile nu-s majore. Asta ma deranjeaza la cei care au ajuns afara. Ca au uitat de unde au plecat si vorbesc de rau tara ca o fac intre prieteni sau nu.
Wonderbraeu locuiesc de 8 ani in palma de mallorca si mi se pare ca ieri am plecat din Romania vin in fiecare an acasa si sa stii ca si aici sunt persoane care dupa 3 4 ani uita romana eu nu doar ca fac loby pentru Romania sunt receptioner hotel dar tot timpul le amintesc ca au plecat din Romania si ca atunci cand vor murii tot romani o sa moara orice ar face asta tine de caracter de oamenii nu sunt toti la fel
Bacemi, atunci de ce nu faci armata? Daca tot e sa te sacrifici pentru tara.Si ii dau dreptate lui xibalba. Recunosc, nu sunt patrioata.As pleca oricand de aici, insa deocamdata am de terminat niste studii.Pe viitor acesta mi-e telul.De ce? Pentru ca, cu eforturile depuse aici in Romania de a realiza ceva pentru a-ti cumpara o paine de pus pe masa, in afara iti iei casa. Mentalitatea romanilor parca e pusa pe 'stop'' fata de alte tari, la fel si dezvoltarea.Si de ce spuneti ca are un trecut istoric asa maret?! Pentru ca domnitorii s-au sacrificat s-o apere, si nimic mai mult.+ sa ii obtina independenta.Altceva? Au fost cumva cu mult deasupra altor popoare? In anul 2010 inca domina comunismul. Ce dezvoltari insemnate a cunoscut tara asta in ultimii 15 ani, sa zicem? Sau de cand e dom'' marinar presedinte? Ca tot cu "Sa traiti bine" a ramas.
Veniti toti ROMANII acasa sa muncim Sfantul Pamant Romanesc si sa ne bucuram de roadele si bogatiile lui!
Nu fiti naivi ca strainii isi bat joc de noi, NICIODATA NU O SA FITI 'de-ai lor',
nu-i faceti cu fundu mare pe straini, si asa ne-au furat tot ce au putut, de la banci si fabrici la agricultura.
santeti nascuti aici, SANTETI ROMANI!
FITI MANDRI DE PATRIA VOASTRA SI HAI SA IESIM DIN CACAO, trebuie doar VOINTA
ca-n rest POTENTIAL SI RESURSE avem
de aia vor toti sa ne fure, si ne invidiaza
BeT întreabă: