anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu chiar nu mai inteleg nimic! Pana la urma e legal sau ilegal sa descarci de pe net? Daca descarc doar pentru uz personal, pentru familia si prietenii mei si nu pentru a vinde ceea ce descarc este legal sau ilegal? Sunt foarte derutat! Am citit si Legea dreptului de autor si tot nu m-am lamurit, desi tot asa scrie, exact ceea ce a zis domnul sef. Ce sa mai inteleg pana la urma? Va rog frumos raspundeti-mi sincer si clar : DA poti sa descarci sau NU nu poti sa descarci! Puteti macar 2 minute cand scrieti sa fiti seriosi? Va multumesc. As intreba direct pe domnul sef, daca as putea. Sunt foarte derutat si nu stiu ce sa fac. Pana la urma e legal sau ilegal?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Raspunsul este mai nuantat, nu este numai cu da si nu. Sunt cel putin 3 situatii:
-Poti sa descarci legal continut gratuit, pe care-l poti da mai departe, cui vrei tu.
-Poti sa descarci legal, dar numai pentru uz persoanal, fara a-l da si altei persoane, indiferent daca sunt rude sau prieteni, si un anumit continut protejat de drepturile de autor (de ex.filme, melodii, poze, etc) si fara a-l folosi pentru comercializare.
-Nu este legal sa descarci si sa folosesti continut pentru care ai nevoie de licenta, de ex. diferite programe de calculator. Numai bine!

| mgtow a răspuns:

Nu e legal pentru aia care isi pun drepturile de autor dar cum nu e acta in vigoare ii dai bataie la greu.

| UsersBoss a răspuns:

Poti descarca jocuri, muzica etc daca te lasa sa descarci nu e ilegal si ori cum in tara noastra nu e legea asta si ori cum si daca-r fi cine sa te prinda cu toate ca nu este.

| B0gdan20 a răspuns:

Poi e foarte simplu... cand zicea ca nu o sa m-ai putem descarca de pe net(pirata)atunci era A.C.T.A. care la noi in tara nu s-a m-ai aprobat deci... da ai voiehappy!